Resan tar oss till båda sidorna om floden Jordan. Bl a finns platsen där Jesus döptes på den östra sidan. Där finns också berget Nebo, där Moses såg in i det förlovade landet, och den fantastiska klippstaden Petra. Vi upplever förstås också de heliga platserna runt Genesaret och i Jerusalem. Våra ledare Stig och Lisa Ekelund tar oss till de bibliska platserna och lotsar oss med Bibelns hjälp genom forntid och nutid.

10/11 På morgon/förmiddag flyger vi från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn och landar på eftermiddagen i Tel Aviv. Vår svensktalande guide möter och lotsar oss till vårt första hotell Gardenia i Nasaret.

11/11 Vi besöker Bebådelsekyrkan i Nasaret. I utkanten av Nasaret finns berget Precipice där folket ville störta Jesus utför kanten. Här har vi också en härlig utsikt över bl.a berget Tabor. Vi åker upp på berget Karmel till platsen Muhraka där Elia mötte Baalsprofeterna. Vidare kommer vi till Kana där Jesus gjorde sitt första under. Logi i Nasaret.

12/11 Idag blir det båttur på Gennesarets sjö. Kanske får vi vara med om de hastiga väderomslag som är så vanliga på den sjön. Tabga, platsen för mötet med den Uppståndne, besöker vi och till lunch bjuds vi på Petrusfisk. Vi åker vidare runt Gennesaret och kommer fram till Saligprisningarnas berg, där vi också får njuta av den vidunderliga utsikten. Det var i dessa trakter som Jesus höll sin bergspredikan. Vi stannar också till i Kafarnaum där Jesus bodde under flera år. Efter en dag runt sjön återvänder vi till vårt hotell.

13/11 Vi styr nu mot Jordanien, det Heliga landets östra del. Efter gränsformaliteterna fortsätter vi till berget Nebo där Moses fick blicka in i det förlovade landet. Vi kommer också till Madaba med sin berömda mosaikkarta över Israel. Dagen slutar i Petra.

14/11 Klippstaden Petra grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna. Med vår jordanska guide vandrar vi in i staden genom den långa bergsklyftan Sik. Staden som är uthuggen ur den lax och kanelfärgade sandstenen är kanske den mest fascinerande platsen i Jordanien och ett av världens sju nya underverk. Vi har gott om tid att utforska denna märkliga plats som för övrigt ligger nära Arons berg.

15/11 Resan går norrut till platsen för Jesu dop i Jordan. I närheten finns också platsen för Elia himmelsfärd. Via Allenby Bridge kommer vi in i Israel. Qumran är platsen där några pojkar fann de viktiga Döda Havsrullarna. Vi tar ett dopp i Döda Havet – en märklig upplevelse. I natt sover vi vid världens lägsta punkt på kibbutzen Kalia som ligger i norra änden av Döda Havet.

16/11 Vår buss rullar genom Negevöknen till Masada klippan. Linbanan tar oss upp på klippan där Herodes den stores borg fanns och det var också här som en grupp seloter, under det judiska upproret på 70-talet, hade förskansrat sig. Sedan går resan ”upp mot Jerusalem”. Vi stannar till i byn Betania med Lasarus grav och fortsätter sedan upp på Oljeberget. Vi vandrar neråt, förbi Domini Flevit till Getsemane. Dagen avslutas vid Petrus i hanegället. Denna natt tillbringar vi i Betlehem.

17/11 I Betlehem besöker vi Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Det blir också ett besök på Betlehem Bible college där man satsar mycket på att hjälpa de utsatta bl.a med hjälp av bidrag från Sverige. På eftermiddagen kommer vi till Yad Vashem, museet över judarna och förintelsen. Logi på mycket centrala Hotel Jerusalem Tower.

18/11 Om det är möjligt besöker vi Tempelplatsen innan vi vandrar Via Dolorosa, Jesu lidandes väg. Den vackra Trädgårdsgraven, Gordons Golgata, är en härlig plats för stilla eftertanke. Gamla stan, med bl.a Västra muren, skall också utforskas, först tillsammans och sedan blir det fri tid för egna aktiviteter.

19/11 Lite egen tid blir det på förmiddagen innan bussen tar oss till flygplatsen för vidare flyg till våra hemorter.

Reseledare och kaplan är kyrkoherdeparet Stig och Lisa Ekelund.
P g a olika öppettider kan ordningen i programmet ändras.

Allt detta ingår: Reguljärflyg till Tel Aviv, del i dubbelrum på mellanklass hotell, halvpension, 1 lunch med Petrusfisk, utflykter, entréer och sightseeing enl. program, svensktalande lokal guide i Israel, engelsktalande lokal guide i Jordanien, svensk kaplan och reseledare.
Tillkommer: Måltidsdrycker och luncher. Dricks till guide och chaufför ca USD 7,-/dag

Snabbsökning

Broschyr

Ladda hem PDF

exodus resebroschyr... (PDF) »

Beställ broschyr

Beställ
Hem