Återigen har vi glädjen att erbjuda en kvalitetsresa till Rom och Vatikanen. Vi bor på Birgittasystrarnas förnämliga klosterhotell på Piazza Farnese med middagar från deras eminenta kök. Resan leds av vår kunnige och engagerade reseledare Bo Brander.
 
17/5 Vårt direktflyg landar på förmiddagen och vi hälsas välkomna av vår guide. På vägen in till stan gör vi ett stopp i S. Paolo Fuori le Mura (Pauluskyrkan) en av Roms huvudkyrkor, byggd över aposteln Paulus grav. I anslutning till kyrkan finns ett kloster och dess fantastiska lilla trädgård som sköts av Benediktinermunkar. Vi fortsätter sedan till en av de många katakomberna som ligger längs den gamla Appia vägen. Vi får se en del av de många gravarna under jord. Efter avslutad tur tar bussen oss till Birgittasystrarnas klosterhotell för att checka in. Middag på hotellet.
 
18/5 Vatikanens enda svensktalande guide, Solveig Nolheim, möter oss i lobbyn och vi promenerar till världens största kyrka, S:t Peterskyrkan, byggd på aposteln Petrus grav. I kryptan bland mängden av påvegravar vilar även drottning Kristina av Sverige. Vi fortsätter ut på baksidan till Vatikanens trädgårdar där vi upplever en rad sevärdheter som man endast kan uppleva på denna specialtur. Lunchpaus i Vatikanens olika lunchrestauranger. Vi vandrar de mest sedan igenom kända salarna i Vatikanmuseet och avslutar med det hänförande Sixtinska kapellet. Efter turen kan den som önskar gå upp i Peterskyrkans kupol.
Fri tid fram till middagen. Middag hos Birgittasystrarna.
 
19/5 Vår präst firar morgonmässa i  S:ta Katarinakapellet som ligger i kryptan under Birgittahuset. Efter frukost tar vår guide oss runt till de kändaste kyrkorna och bl.a. Trevi Fontänen, Spanska Trappan, Pantheon och Piazza Navona. 
Lunchpaus på valfri restaurant. Eftermiddagen kan utformas efter egna önskemål.
På kvällen då det blir visning av Birgittahuset och Birgittarummen och Elisabeth Hesselblads grav; den sistnämnda, en svensk konvertit, återförde birgittinorden till Rom och till Vadstena under 1900-talets första hälft och saligförklarades 2001. Därefter middag.
 
20/5 På förmiddagen kan den som vill följa med på den allmänna audiensen på Petersplatsen med påven och tiotusentals pilgrimer. Vi ordnar de bästa sittplatserna, långt fram. Annars blir det fri tid.
På eftermiddagen går vi upp på Capitoliumhöjden, Forum Romanum, Colosseum, basilikan San Clemente och Laterankyrkan.
Kvällens avskedsmiddag har vi hos Birgittasystrana. Därefter en avslutande frågestund och samtal om veckans upplevelser!
 
21/5 Vi vinkar adjö till Rom och vår buss kör oss till flygplatsen där våra flygplan lyfter kl 13.30 och 13.40.

   

Reseledare: Bo Brander som är teolog och studentpräst i Uppsala

Pris: 10 450 kr
Enkelrumstillägg: 950 kr

Allt som ingår: Direktflyg från Stockholm eller Köpenhamn – Rom T/R, logi i dubbelrum med frukost, 4 middagar, utflykter, entréer och transfers enligt program, lokala guider, svensk reseledare och kaplan, resemoms.

Snabbsökning

Broschyr

Ladda hem PDF

exodus resebroschyr... (PDF) »

Beställ broschyr

Beställ
Hem