PILGRIMSVANDRING TILL NIDAROS I S:T OLAVS FOTSPÅR

Dag 1 - 23 juli. Resdag. Ankomst med flyg eller tåg till Trondheim. Busstransfer till Skarstufjellet vid svensk-norska gränsen. Övernattning i Medstugan med middag, frukost och lunchpakke.

Dag 2 - 24 juli. Vandring från Skalstugan till Sul (23 km)
Övernattning på Lillemoen gård, Sul med middag, frukost och lunchpakke

Dag 3 - 25 juli. Vandring från Sul till Vuku (25 km)
Övernattning i Vuku Kirkstugu med middag, frukost och lunchpakke.

Dag 4 – 26 juli. Vandring fra Vuku till Stiklestad (12 km) Stiklestad är platsen där St. Olav led martyrdöden. Vi kommer dit mitt i Olsok festivalen. Det er folkfest med medeltidsmarknad, konserter, gudstjänster osv. Vi övernattar i Långhuset på middelaldergården «Stiklestadir» och serveras middelalderkost til middag.

Dag 5 – 27 juli. Vandring från Stiklestad till Munkeby (20 km) I Munkeby besøker vi det nye Cistercienserklostret (2009). Vi ber tidebön sammen med munkene i klosterruinen fr 1100-tallet. Sent på kvällen reser vi till Stiklestad for att övervære Nordens største friluftsteater «Spelet om heilag Olav» som blir sett av ca. 15 000 åskådare varje sommar. (http://stiklestad.no/opplevelser/spelet-om-heilag-olav/ ). Aktørene är en blandning av profesjonelle skådespelare och amatörer. Övernattning Munkeby med middag frukost och lunchpakke.

Dag 6 – 28 juli. Vandring Munkeby – Levanger (5 km) och båttur Levanger – Trondheim (ca 6 timmar)
Vi sover ut efter nattens teaterupplevelser. Så går vi den korte turen in till Levanger och reser med SDS Hansteen, Norges förste forskningsskepp – bygd 1866 http://www.hansteen.no/. I dag är ”Hansteen” värdens enda seildampskip och världens äldste forskningsskepp. Vi ankommer Trondheim akkurat i det byen går in i Olavsfestdagenes høydepunkt (http://www.olavsfestdagene.no/). De som vill kan delta i Olavsvakan i Nidarosdomen. Hela Trondheim är präglat av Olsokfeiringen dessa dagar. Övernattning 2 nätter på Singsaker sommerhotell med frukost.

Dag 7 – 29 juli. S:t Olavs festdag. Olsokhøymesse i Nidarosdomen mm mm.
Övernattning på Singsaker sommerhotell.

Dag 8 – 30 juli. Avresa från Trondheim med flyg eller tåg.

Preliminärt pris beräknat på 15 personer är 7990 SEK per person.

Detta ingår: all busstransfer, boende med helpension 7 nätter, bagagetransport till nästa övernattning, lokal pilgrimsguide är bevandrad med St. Olavs liv och historia och med landskapet vi vandrar igenom. Guiden är präst i Norska kyrkan i Stiklestad och han kan fira daglig mässa för gruppen om ni önskar det, biljett till Spelet om Heilag Olav, Båttransport med Hansteen, resemoms .

Ingår inte: Lunch och middag de två sista dagarna i Trondheim och tåg/buss till Trondheims Flygplats på hemresedagen, avbeställningsskydd.

Vi erbjuder prisvärda flyglösningar till Trondheim med Norwegian.

Om ni väljer att stryka friluftsteatern, tar tåget i stället for båt mellan Levanger och Trondheim så landar priset 6990 SEK per person.
Vid bokning så är det en anmälningsavgift på 1000:- per person och sedan slutbetalning av resterande belopp senast 30 dagar före avresa.

Snabbsökning

Broschyr

Ladda hem PDF

exodus resebroschyr... (PDF) »

Beställ broschyr

Beställ
Hem