S:t Olofsleden till Nidaros

PILGRIMSVANDRING TILL NIDAROS I S:T OLAVS FOTSPÅR

Dag 1  Resdag. Ankomst med flyg eller tåg till Trondheim. Busstransfer till Skarstufjellet vid svensk-norska gränsen. Övernattning i Medstugan med middag, frukost och lunchpakke.

Dag 2  Vandring från Skalstugan till Sul (23 km)
Övernattning på Lillemoen gård, Sul med middag, frukost och lunchpakke

Dag 3  Vandring från Sul till Vuku (25 km)
Övernattning i Vuku Kirkstugu med middag, frukost och lunchpakke.

Dag 4 Vandring fra Vuku till Stiklestad (12 km) Stiklestad är platsen där St. Olav led martyrdöden. Vi kommer dit mitt i Olsok festivalen. Det er folkfest med medeltidsmarknad, konserter, gudstjänster osv. Vi övernattar i Långhuset på middelaldergården «Stiklestadir» och serveras middelalderkost til middag.

Dag 5 Vandring från Stiklestad till Munkeby (20 km) I Munkeby besøker vi det nye Cistercienserklostret (2009). Vi ber tidebön sammen med munkene i klosterruinen fr 1100-tallet. Sent på kvällen reser vi till Stiklestad for att övervære Nordens største friluftsteater «Spelet om heilag Olav» som blir sett av ca. 15 000 åskådare varje sommar. (http://stiklestad.no/opplevelser/spelet-om-heilag-olav/ ). Aktørene är en blandning av profesjonelle skådespelare och amatörer. Övernattning Munkeby med middag frukost och lunchpakke.

Dag 6  Vandring Munkeby – Levanger (5 km) och båttur Levanger – Trondheim (ca 6 timmar)
Vi sover ut efter nattens teaterupplevelser. Så går vi den korte turen in till Levanger och reser med SDS Hansteen, Norges förste forskningsskepp – bygd 1866 http://www.hansteen.no/. I dag är ”Hansteen” värdens enda seildampskip och världens äldste forskningsskepp. Vi ankommer Trondheim akkurat i det byen går in i Olavsfestdagenes høydepunkt (http://www.olavsfestdagene.no/). De som vill kan delta i Olavsvakan i Nidarosdomen. Hela Trondheim är präglat av Olsokfeiringen dessa dagar. Övernattning 2 nätter på Singsaker sommerhotell med frukost.

Dag 7 S:t Olavs festdag. Olsokhøymesse i Nidarosdomen mm mm.
Övernattning på Singsaker sommerhotell.

Dag 8  Avresa från Trondheim med flyg eller tåg.