Det heliga landet

VÄLKOMMEN MED TILL DET HELIGA LANDET!

Att vara i det heliga landet är en spännande resa för alla sinnen!
Den här resan arrangeras tillsammans med UngdomsOas och riktar sig mot dig i åldrarna 18-29. Det är dock tillåtet att följa även om man råkar befinna sig strax ovan eller under det ålderspannet.
Resan leds av Johannes Imberg och Johannes Börjesson ­– två unga präster med stor kunskap om de bibliska skrifterna, det heliga landet, rabbinsk bibeltolkning och en passion för att göra bibeltexterna levande.

SAGT AV TIDIGARE RESENÄRER
- ”Jag rekommenderar absolut resan, den kommer beröra ditt liv!”
- ”TACK! Verkligen TACK FÖR ALLT!”
- ”Resan har gett mig otroligt mycket, har både stärkt min tro i hjärtat och i hjärnan. Resan blev mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på. TACK för all tid och allt jobb ni lagt ner!”
- ”Att besöka Israel är som att ha haft en kompis länge, och helt plötsligt får man komma hem till kompisen och se hur den har det hemma och titta i familjealbumet”
- “Det är den bästa resa jag gjort!”

DAGSPROGRAM

Dag 1, lör 18/6: Avresa med flyg från Köpenhamn. Vi är flera som åker från Göteborg och möjlighet finns att samåka till Köpenhamn. Vi landar i Tel Aviv under kvällen och beger oss till hotellet.

Dag 2, sön 19/6: Den här dagen fokuserar vi på att lära känna varandra samtidigt som vi njuter av sol och bad i Medelhavet!

Dag 3, mån 20/6: Dagens inleds med ett besök på berget Karmel, vi njuter av en fantastisk utsikt och läser om vad som utspelade sig där. Därefter beger vi oss till Nasaret, orten där Jesus växte upp. Vi kommer bland annat att besöka Nasaret Village för att få en konkret upplevelse av hur man levde på Jesus tid.

Dag 4, tis 21/6: Vi börjar dagen med med att läsa missionsbefallningen på Arbelklippan! Från denna plats har man en fascinerande utsikt och mycket talar för att det var härifrån Jesus sände ut sina lärjungar att gå ut och predika i världen. Vi fortsätter med att vandra och läsa bergspredikan på det berg där Jesus själv uttalade orden för snart 2000 år sedan. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus gjorde brödundret som mättade många tusen. Vi besöker också Kafernaum, byn som Jesus bodde i efter att han lämnat Nasaret.
Dagen avslutas med rafting i Jordanfloden!

Dag 5, ons 22/6: Vi inleder vår fjärde dag i det heliga landet med båtfärd, bibelstudium och lovsång på Genesarets sjö! Därefter åker vi vidare för att njuta av bad i varma källor. Vi åker sedan till den plats där Jesus döptes - här kommer vi att tala om dopet och att leva ett liv fyllt av den helige Ande. Dagen avslutas med kamelridning och den spännande upplevelsen att sova i ett beduinläger i öknen.

Dag 6, tors 23/6: Efter en härlig natt i beduinlägret åker vi mot Döda havet. Det är en oförglömlig upplevelse att ligga och flyta i det salta vattnet! Därefter åker vi upp till Jerusalem. Vi anländer till Olivberget, ser ut över staden och vandrar sedan till Getsemane trädgård där vi firar mässa. Natten tillbringar vi i Betlehem.

Dag 7, fre 24/6: Under förmiddagen befinner vi oss i Betlehem. Vi besöker födelsekyrkan och firar mässa på herdarnas äng. Efter lunch besöker vi Davids stad och vandrar genom Hiskias tunnel. Dagen avslutas vid Västra muren tillsammans med de hundratals judar som samlas för bön inför sabbaten. Vid Västra muren, i närheten av där templet stod, kommer vi denna eftermiddag att tillbe Gud, den allsmäktige.

Dag 8, lör 25/6: Tidig morgon vandrar vi Jesu lidandeväg fram till korset, Via Dolorosa. Under vägen passerar vi St Anna och Betesda dammarna. Vandringen avslutas i Uppståndelsekyrkan, som är byggd på den plats där traditionen säger att Jesus korsfästes, begravdes och uppstod.
Under eftermiddagen är det shopping i basarerna.
Vi avslutar dagen med en middag och glass på ”stan” innan vi beger oss mot flygplatsen.

Dag 9, sön 26/6: Söndag förmiddag är vi tillbaka i Sverige - efter en natt på flyg och flygplatser - men också efter en livsförvandlande vecka i Israel med härliga vänner, inspirerande undervisning och erfarenheter av att vara på samma platser som Jesus var på.

PRIS: 11995:-
- I samband med anmälan betalar du 1000kr i anmälningsavgift. Resterande 10995kr betalas en månad före avresa.
- Obs, de 15 första som anmäler sig får 500kr rabatt. Gäller vid anmälan före 5 januari.

FRÅGOR?
- Kontakta Exodus för frågor som har att göra med anmälan, flyg och betalning.
- Kontakta reseledare Johannes Imberg (0733-992804, johannes@imberg.se) för övriga frågor om resans program.

Mer information finns också här: www.ungdomsoas.se/israel

Allt detta ingår: Reguljärflyg Köpenhamn till Tel Aviv, logi i flerbäddsrum, halvpension (hotellfrukost och middag), utflykter, entréer och sightseeing enl. program, svensktalande lokal guide,

I priset ingår inte: lunch, dricks 7 USD/dag, dryck, försäkring och avbeställningsskydd.

Status:
Fullt