Lutherresa - fast lite annorlunda 19-23/9

Här är Lutherresan för dig som vill se några av de platser som mera sällan finns med på en Lutherresa. I övrigt lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen och Sachsen-Anhalt och passerar trevliga och intressanta tyska städer. Välkommen med på vår intressanta resa.

19/9
Bussen börjar rulla från Skåne och vi far mot Danmark. Resande med flyg från Stockholm eller Göteborg hämtas på Kastrup. Sedan går resan vidare med färjan från Gedser till Rostock. På Country Park Hotel i Brehna avslutas dagen med middag tillsammans. Ca 60 mil.

20/9
Vi åker direkt till Mansfeld där Luther bodde som barn. I föräldrahuset har man numera inrett ett museum. Vidare till Eisleben, orten där Luther både föddes och dog. Vi besöker födelsehuset där det också finns ett ganska nytt och informativt museum. Peter Paul-kyrkan där Luther döptes ligger nära. Vi vandrar också till Andreaskyrkan där Luther höll sina allra sista predikningar. På väg mot Erfurt stannar vi till i Stotternheim, platsen för åskovädret som förändrade Luthers liv. Väl framme i Erfurt får vi en guidad rundvandring i Augustinerklostret där Luther avgav sina munklöften. Logi centralt på Inter-City Hotel. Ca 17 mil.

21/9
Första besöket blir på riddarborgen Wartburg. Vi guidas genom de vackra salarna och på slutet kommer vi till Lutherstube, Luthers rum där han översatte Nya testamentet till tyska – folkets språk. Sedan tillbaks till Erfurt för lunch och stadsvandring i den trevliga staden. Vi reser vidare till Naumburg där vi får en guidad tur i den märkliga Domen. Vi bor på mycket centrala Radisson Blu i Leipzig. Ca 28 mil.

22/9
Torgau är en stad som ofta glöms bort. Härifrån kom Käthe och här dog hon också. I kyrkan finns hennes gravsten och det finns ett museum till hennes ära, Katharina Luther Stube. Härifrån åker vi västerut till Wittenberg. Vi besöker de viktigaste platserna i Luthers liv – Slottskyrkan, Stadskyrkan och Lutherutställningen i Lutherhaus. När kvällningen kommer åker vi den sista biten till Hotel Waldschlösschen i den lilla byn Klieken. Ca 13 mil.

23/9
Hemresedag. På Kastrup lämnar vi flygresenärerna och vi fortsätter till Malmö och Lund. Ca 55 mil.


Reseledare och teolog: Carl Magnus Adrian

Pris: 6 780:-      Enkelrumstillägg: 995:-

Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, fyra middagar, utflykter och entréer enligt program, rundvandring i Augustinerklostret, rundvandring på Wartburg och i Naumburger Dom, reseledare, resemoms.

Status:
Fullt