Israel med Anders Reinholdsson 28/10-4/11

Följ med på en höstresa till Det heliga landet. Vi besöker kända, heliga platser där historien kommer oss inpå livet och ger hisnande perspektiv. Vi trampar två tusen år gamla stenar och ser samtidigt ett pulserande modernt samhälle. Med Bibelns hjälp leder och berättar vår kaplan och reseledare.

28/10
Våra flyg avgår från Arlanda och Kastrup till Tel Aviv. Buss och guide väntar och vi åker till vårt hotell för logi och middag.

29/10
Idag står Gennesarets sjö med Saligprisningarnas berg och Kapernaum, där Jesus bodde, på programmet. Vi besöker också Tabgha där Jesus mötte lärjungarna efter uppståndelsen. Här är det lämpligt att fira mässa. Det blir också ett besök i intressanta Magdala som bl.a. har en av Israels vackraste kyrkor.

30/10
Vi åker ner till Nasaret med den mäktiga Bebådelsekyrkan. I utkanten av Nasaret ligger berget där folkmassan försökte störta Jesus utför bergskanten. Resan fortsätter genom Jordandalen till Döda Havet. Vi besöker platsen för Jesu dop innan vi checkar in på vår kibbutz vid Döda Havet.

31/10
Från Jeriko ser vi Frestelsernas berg och vi måste doppa oss i Döda Havets salta vatten. Vi besöker också Qumran där de viktiga Döda-havs rullarna hittades. Nu går resan “upp till Jerusalem” fast vi styr till Betlehem och besöker Herdarnas äng. Hotell i Betlehem.

1/11
Dagen börjar med besök och mässa i Födelsekyrkan i Betlehem och vi fortsätter sedan till Jerusalem. Vi besöker Nattvardssalen på Sions berg och kung Davids grav. Inte långt därifrån kommer vi till S:t Peter i Hanegället som minner om Petrus förnekelse. I Davids stad blir det sedan ett intressant besök och därefter intar vi vårt hotell i Jerusalem.

2/11
Vi börjar på Oljeberget med en hänförande utsikt över Jerusalem. Vi vandrar neråt via Dominus Flevit-kyrkan, platsen där Jesus grät över Jerusalem. Vi är då nästan vid Getsemane där vi får en stilla stund bland olivträden. Yad Vashem är det stora museet över förintelsens offer. Det blir ett minnesvärt besök. Snart börjar sabbaten och vi söker oss, liksom många judar, till Västra muren, den s.k. Klagomuren. Logi och middag i Jerusalem.

3/11
Vi vandrar in i Gamla stan och följer Via Dolorosa, lidandets väg till Heliga gravens kyrka. Vi ska också besöka Trädgårdsgraven, en härlig plats mitt i den brusande staden. Fri tid på eftermiddagen. Logi i Jerusalem.

4/11
Vi tar farväl av den gyllene staden och hemresan börjar.


Reseledare Anders Reinholdsson, prost och kh em

Pris: 16 990:-     Enkelrumstillägg 3 350:-

Allt detta ingår: Flyg Stockholm/Köpenhamn – Tel Aviv, del i dubbelrum med frukost, 7 middagar, entréer och utflykter enl program, reseledare och kaplan, lokal svensktalande guide.

Status:
Fullt