Spreewald - julmarknad på gammalt vis 7-9/12

Spreewald är ett unikt område som formats av inlandsisen. Landskapet genomkorsas av kanaler och fortfarande når många sin bostad genom att åka båt dit. Man åker Kahn, en flatbottnad båt som stakas fram. Motorbåtar är förbjudna. Här lever också den sorbiska kulturen kvar och den sätter sin prägel på området. Vi besöker bl.a. julmarknaden i Lehde. Till hembygdsmuseet Lehde åker man Kahn och julmarknaden i Lehde sker på gammalt vis. Hem kan man åka Kahn eller vandra i fackeltåget. Välkommen till en annorlunda och innehållsrik julmarknadsresa med hög kvalitet!

7/12
Från Skåne åker vi via Danmark till Tyskland. Vi passerar Berlin och kommer till Cottbus och vårt centrala och bekväma hotell. Kanske hinner vi redan ikväll se lite av julmarknaden i Cottbus som finns ett stenkast från vårt hotell. Middag på hotellet.

8/12
Efter en välsmakande frukost ska vi titta på Cottbus. Vår lokala guide visar oss Cottbus mest intressanta sevärdheter. Efter avslutad tur kan vi ta del av julmarknaden och också inta vår lunch. Vi åker sedan till Lübbenau. Från hamnen i Lübbenau, där det också är julmarknad, åker vi Kahn till Lehde. Den som vill kan sedan vandra tillbaks i fackeltåget som avgår kl 17.30. Tillbaka i Cottbus besöker vi julmarknaden och/eller äter middag på egen hand – allt efter behag.

9/12
Efter god sömn och god frukost lämnar vi Cottbus och hemresan börjar.


Reseledare: Carl Magnus Adrian, Prost

Pris: 4 295:-     Enkelrumstilläg: 550.-

Allt detta ingår: Bussresa, logi i dubbelrum med frukost på bra hotell, en middag, utflykter och entréer enligt program, lokal guide, reseledare, resemoms.

Status:
Fullt