Vårresa till Lourdes

Den lilla staden Lourdes i skuggan av Pyrenéernas alper är världens främsta marianska vallfartsort. Miljoner pilgrimer besöker den årligen sedan 150 år. Dess religiösa centrum är grottan där den unga Bernadette Soubirous hade en rad visioner 1858 av Jesu moder Maria, och från den strömmar det vatten i vilket många människor har funnit bot för sina sjukdomar. Men Lourdes är framför allt en plats för andlig återhämtning och förnyelse.

Måndag 13 april. Vårt direktflyg lyfter från Arlanda vid lunchtid och landar kl 16.00 i Barcelona. Vi kör ca 15 mil norrut längs kusten och stannar till i  den lilla söta staden Roses där middag och skön säng väntar på Hotel Marysol***( www.prestigehotels.com) nära havet.

14-16 april. Efter god frukost fortsätter vi de knappa 40 milen till Lourdes. Vi anländer på efter lunch och checkar in på vårt centrala Hotel MEDITERRANEE **** http://www.lourdeshotelmed.com Vi har nu tre rofyllda och upplevelserika dagar framför oss i underbara Lourdes. På dagarna finns möjlighet till mässa, bikt, vandring i S:ta Bernadettes fotspår mm. Varje kväll kan man delta i ljusprocessionen och bön vid grottan. Middag äter vi tillsammans på hotellet varje kväll. Vi gör också en utflykt med vår buss till S:ta Bernadettes hus i Bartrès och Kung Karl Johan Bernadottes födelsehus i Pau.

Fredag 17 april. Andligt och kroppsligt stärkta och lätta tar vi avsked av Lourdes och korsar Pyrenéernas bergstoppar och anländer till Barcelona på eftermiddagen. Vårt flyg lyfter kl 20.10 och landar på Arlanda strax före midnatt.

I priset ingår: Direktflyg från Stockholm – Barcelona T/R, logi i dubbelrum med frukost & middag, utflykter, entréer och transfers enligt program, lokala guider, svensk reseledare & kaplan, resemoms.

Vill du flyga från annan ort, hör av dig!

Status:
Fullt