Försommar på Åland 16-19 juni

Ett resmål som ligger nära, är vackert och inte så ofta besökt. En resa för den som är ressugen, men inte vill åka så långt bort i år. Åland - ett skärgårdslandskap mellan Finland och Sverige som erbjuder mycket intressant. Under våra dagar där hinner vi uppleva Åland på olika sätt. I resan ingår helpension på Åland. Det gör att priset stiger något, men ger samtidigt möjlighet att utnyttja dagarna på Åland på bästa sätt.

16 juni
Vår buss börjar på morgonen i Skåne och följer sedan E4 norrut. Påstigning kan ske på flera platser utmed vägen. Vi stannar till för frukost och lunch. Framåt kvällen når vi Grisslehamn där Eckerö-linjens färja tar oss över till Eckerö. Middag på båten ingår i resans pris. Sent på kvällen kommer vi fram till vårt hotell i centrala Mariehamn.

17 juni
Efter frukost möter vår lokalguide oss och följer sedan med på dagens utflykter. Åland är beroende av sjöfart, och vi besöker Ålands Sjöfartsmuseum. Efter gemensam lunch med ålandspannkaka besöker vi Kastelholms slott och Jan Karlsgården följt av ett besök på Bomarsunds Fästning. Innan middag på hotellet blir det tid att själv upptäcka Mariehamn.

18 juni
Även idag har vi en lokal guide som tar oss med till Post & Tullhuset och Jakt- och Fiskemuséet. Vi tillbringar en del av dagen på Eckerö där vi också har gemensam lunch. På dessa två dagar hinner vi alltså lära känna Åland och får med oss mycket intressant kunskap. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

19 juni
Dagen börjar tidigt med frukost varefter vi åker till färjan för att lämna Åland för den här gången. Från Grisslehamn går färden söderut och vi får tillfälle att smälta de intryck vi gjort.

Pris: 6 580:-      enkelrumstillägg: 1 890:-

I priset ingår bussresa, färjeresa, en middag på färjan, tre frukostar, två luncher på Åland, två middagar på Åland, lokalguide i två dagar, inträden och besök enligt program, resemoms

Chaufför, reseledare och kaplan: P-O Ängegärd, medarbetare på Exodus Resor, pastor