Baptistiska rötter 10-16/6

Vi väntas vackra vyer i Schweiz och Tyskland på en resa till de baptistiska rötterna. Under 1500-talet växte det fram en frikyrkorörelse. Rörelsen fick namnet anabaptister (omdöpare) eftersom att de endast döpte personer som själva bekänt sin tro. De tidiga anabaptisterna betonade kärlek och icke-våld i alla relationer. De menade att kyrkan skulle vara skild från staten och var bland de första som argumenterade för religionsfrihet. Anabaptisterna mötte mycket svårigheter och förföljelser och många fick plikta med sina liv för att de anslöt sig till rörelsen. Under resan möter vi också några nutida mennonitförsamlingar som har sitt direkta historiska ursprung i anabaptismen.

10/6
Avresa på morgonen från Jönköping. Under bussresan hinner vi bekanta oss med varandra, och även få lite introduktioner och bakgrunder till det vi kommer att möta under resan. På kvällen når vi vårt övernattningshotell i Bremen. Ca 76 mil.

11/6
I Weierhof finns en aktiv Mennonitförsamling samt ett mennonitiskt arkiv och forskningscenter. Här får vi en visning av detta och av Weierhof. Församlingen i Weierhof välkomnar oss även på kaffe och en pratstund. Ca 52 mil.

12/6 Knappt 20 mil bort ligger Strasbourg där vi får se närmare på stadens baptistiska historia tillsammans med lokal guide. Sedan reser vi vidare till Bienenberg i Schweiz och ett teologiskt seminarium som vi beser innan vi checkar in på hotellet. 17 + 16 mil.

13/6
Många anabaptister gömde sig i området kring Emmental under förföljelsen. Vi har här en lokal guide som tar oss med till de viktiga platserna. Natten tillbringas norr om Zürich. Ca 8 + 12 mil.

14/6
Vi börjar med att åka till Zürich för att under några timmar utforska stadens baptistiska arv. Under eftermiddagen möter vi den första anabaptistiska trosbekännelsen som finns i muséet i Schleitheim. På kvällen återvänder vi till hotellet för middag.

15/6
Hemresan påbörjas genom att åka utmed Bodensjön in i Österrike. Därifrån ställer vi färden norrut och kommer på kvällen till vårt övernattningshotell söder om Berlin. Ca 76 mil.

16/6
Med ny kunskap, nya insikter och ny förståelse fortsätter vi de sista milen mot hemtrakten. Via färjorna till Danmark och Sverige når vi Jönköping framåt kvällen och kan då summera en spännande och intressant resa i
Anabaptisternas spår. Ca 76 mil.


Vår ciceron och färdledare på resan är Jonas Melin, pastor och pionjärkonsulent i Svenska Alliansmissionen, med ett långvarigt intresse för den tidiga anabaptismen.  Han är också redaktör till den nyligen utkomna boken ”Aldrig mer tillbaka gå” som kan vara lämplig litteratur inför resan.

Pris: 9.890:-     Enkelrumstilläg 1.450:-

Allt detta ingår: Bussresa, färjor, logi i dubbelrum med halvpension, utflykter, möten med Mennoniter i Weierhof, Bienenberg och Emmental, lokal guide i Strasbourg, Zürich och Emmental, entréer enligt program, reseledare, resemoms

Infoblad att ladda ner finns här

Affisch att sätta upp

 

Pris från:
9 890:-
Dagar:7
Bussresa, färjor, logi i dubbelrum med halvpension, utflykter, möten med Mennoniter i Weierhof, Bienenberg och Emmental, lokal guide i Strasbourg, Zürich och Emmental, entréer enligt program, reseledare, resemoms
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/6BussBaptistiska rötterMer än 89 890:-Boka