Berlin med Dietrich Bonhoeffer 26-30/9

Den pulserande storstaden Berlin har många ansikten. På denna resa möter vi det moderna Berlin och får se de viktiga sevärdheterna. Men vi möter också Berlin ur ett annat perspektiv. Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) var tysk präst och aktiv motståndare till nazismen. Han protesterade tidigt mot förföljelser och den förda politiken. När den teologiska utbildningen togs över av staten startade han ett prästseminarium som verkade under några år. Mot slutet av kriget fängslades han och avrättades i april 1945. Hans tankar, böcker och psalmer har fått betydelse inte minst för kyrkans roll i ett totalitärt samhällssystem.

26/9
Vår buss avgår från Jönköping på morgonen. Vi stannar för påstigande utmed vägen söderut och fram på eftermiddagen når vi färjan
i Gedser som tar oss till Tyskland. På kvällen passerar vi gränsen till Polen, och kommer till Szczecin, en stad som på 30-talet var en del av Tyskland, där hotell Radisson BLU väntar oss med middag. Ca 76 mil.

27/9
Dagen inleds med ett besök på minnesplatsen i Finkelwalde i Szczecin där Bonhoeffer hade ett hemligt, illegalt prästseminarium. Vi kommer också att besöka en av stadens kyrkor där vi får ytterligare inblick i Bonhoeffers verksamhet. Frampå eftermiddagen styr vi färden mot Berlin där vi kommer att tillbringa några dagar. I Berlin bor vi på det centralt belägna Ivberg Premium. Middagar ingår alla kvällar. Ca 15 mil

28–29/9
Nu har vi två dagar till att utforska Berlin. Vi kommer att besöka Bonhoeffer Haus och det museum som finns där. Under sakkunnig ledning av lokal Bonhoefferkännare, får vi även bekanta oss med andra platser som har anknytning till Bonhoeffer som Matthäus Kirche, där han prästvigdes, Zionskyrkan med mera. En visning i muséet över tyska motståndsrörelsen finns också med på programmet. Den andra dagen får vi en guidad rundtur med buss i Berlin och tid till egna strövtåg. En av kvällarna har vi bokat middag i TV-tornet på Alexanderplatz, med en enastående utsikt över staden.

30/9
Nu är det dags att styra mot hemtrakten. Via färjan från Rostock kommer vi till Danmark och snart är vi tillbaka i Sverige. Framåt kvällen når vi Jönköping och kan summera några innehållsrika dagar. Ca 79 mil.


Vår ciceron under dessa dagar är Lars-Bertil Florén, pastor i Equmeniakyrkan och lärare på Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

Pris: 6.980:- enkelrumstillägg 1.550:-

I priset ingår bussresa, del i dubbelrum med halvpension, utflykter och entréer enligt program, stadsrundtur i Berlin, lokalguider och kaplan, resemoms.

Infoblad att ladda ner finns här

Affisch att sätta upp

Pris från:
6 980:-
Dagar:5
I priset ingår: del i dubbelrum med halvpension, utflykter och entréer enligt program, stadsrundtur i Berlin, Middag i TV-tornet på Alexanderplatz, lokalguider och kaplan, resemoms.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/9BussBerlin med Dietrich BonhoefferMer än 86 980:-Boka