I berömda författares fotspår, England 2-9/8 2018

En resa i berömda engelska författares fotspår. Vi följer och utforskar spåren av Jane Austen, Charles Dickens och William Shakespeare. Vi färdas genom det fascinerande engelska landskapet och besöker Rochester, Bath, Stratford-upon-Avon och rör oss i Devon och Cornwall med sin fantastiska natur.

 

2/8 Flyg från Stockholm resp. Köpenhamn till London. Vi möts vid ankomsten till flygplatsen och går ombord på vår buss som vi kommer att ha under hela resan. Utflykt till Rochester där den berömda Charles Dickens en gång bodde och arbetade. Besök Guildhall Museum där ett rum är tillägnat författarens tid i Rochester och hans arbete.
Efteråt blir det ledig tid för en promenad genom huvudgatan i staden. Var uppmärksam på tecken som kan hittas på flera hus som avslöjar i vilken roman varje hus nämndes. Vi utforskar det viktorianska England som Charles Dickens visste och skrev om i sina romaner. Vi fortsätter sedan till vårt hotell, Holiday Inn i Basingstoke. Boende här 1 natt inklusive halvpension (middag o frukost).

3/8 Vi startar dagen med att besöka Chawton där Jane Austen levde sista tiden. I denna by får vi möjlighet att se författarens sista bostad. Färden går vidare och nästa stopp blir i Salisbury som är mest känt för sin imponerande katedral som har den högsta spiran i Storbritannien. Denna livliga stad imponerar med en arkitektonisk mångfald, allt från medeltida murar och timrade hus till georgiska och viktorianska herrgårdar. Vi besöker katedralen och även utställningen Magna Carta.
Vi fortsätter mot grevskapet Devon med sina vackra stränder, fantastiska klippor, medeltida städer och lugna nationalparker. Boende 2 nätter inklusive halvpension på Best Western Livermead Cliff Hotel i Torquay

4/8 Vi tar det nostalgiska ångtåget på Dartmouth Steam Railway längs engelska rivieran från Paignton till Kingswear. Vid ankomsten besöker vi Greenway House – Agatha Christies sommarbostad. Spridda runt hela huset hittar du scrapbooks fulla av berättelser och bilder om familjen och deras älskade fritidshus. Fortsätter sen med färja till den historiska staden Dartmouth och vidare tillbaka till hotellet.

5/8 Denna dag är tillägnad Jane Austen. Vi färdas genom det engelska landskapet och når snart Bath, författarens favoritplats och besöker Jane Austen Centre, en permanent utställning som berättar om författarens tid i Bath. Efteråt promenerar vi genom denna vackra stad längs Royal Crescent och förbi de berömda romerska baden. Vi åker sedan vidare till Bristol för middag och övernattning. Boende 1 natt inklusive halvpension på DoubleTree by Hilton Bristol City Centre.

6/8 Vi besöker Gloucester och dess vackra katedral. Sedan fortsätter vi till den vackra köpstaden Stratford-upon-Avon där Englands nationella dramatiker William Shakespeare föddes. Vi besöker de två berömda husen som är förknippade med Shakespeare: hans födelseplats och Anne Hathaways stuga.  Boende 2 nätter inklusive halvpension på Village Hotel Club Birmingham Walsall.

7/8 På morgonen besöker vi de imponerande ruinerna av Kenilworth Castle och dess vackra Elisabetanska trädgårdar. Det sägs att Shakespeare blev inspirerad att skriva "En midsommarnattsdröm" av firandet för att hedra drottning Elizabeth I:s besök i Kenilworth Castle 1575. Fortsätt till Charlecote Park. Detta hus på landet med anor från 1600-talet var residens för familjen Lucy. Rykten säger att efter en oenighet med Sir Thomas Lucy tvingades Shakespeare att fly till London för att rädda sitt liv. Tillbaka sedan till hotellet för middag.

8/8 Idag besöker vi den brittiska huvudstaden London. Börjar med en rundtur längs betydande platser där flera författare, såsom Virginia Woolf och Oscar Wilde, en gång levde och arbetade. Efteråt besöker Shakespeares Globe Theatre och få ytterligare insikter i hans verk. Incheckning och boende 1 natt inklusive frukost på St. Giles i centrala London. Middag på pub/restaurant.

9/8 Transfer till Gatwick Airport och hemresa.

Pris: 14 150:-  , enkelrumstillägg 2 150:-
Allt detta ingår: Reguljärflyg Stockholm/Köpenhamn till London, del i dubbelrum på hotell av god mellanklass, halvpension, utflykter, entréer och sightseeing enl. program, svensk reseledare, resemoms.

 

Reseledare är Bertil Lans.

 

Status:
Fullt