Skip to main content

Grekland i Pauli fotspår

I Grekland nådde kristendomen Europa. Apostlagärningarna i Bibeln berättar om hur missionären Paulus introducerade kristen tro i en kultur som skilde sig från den som rådde längre österut. Flera av de städer som nämns i Nya Testamentet finns fortfarande kvar i Grekland. På denna resa får vi följa i Paulus' fotspår genom Grekland. Vi får ta del av berättelserna och ser många av de kända platserna som Thessaloniki, Aten, Korint med mera. Vi flyger till Thessaloniki och hem från Athen. I Grekland har vi lokal  guide och bibellärare Anders Sjöberg är vår svensktalande reseledare som lotsar oss genom det nutida Grekland och i Nya Testamentets texter. 

Vi behöver ytterligare några deltagare för att genomföra resan. Vi har förhandlar med hotellen och kan flytta fram datum för minsta antal deltagare. Men vänta inte med bokningen tills du säkert vet att resan blir av. Vi behöver få in din/er anmälan så snart som möjligt.

Denna resa blev bestämd ganska sent eftersom vi vill ge ytterligare möjligheter att åka på en resa till bibliska resmål även under nuvarande omständigheter i Israel. Därför har vi bokat upp denna resa till Grekland där vi får följa Paulus. Vi behöver redan före den 20 januari få in tillräckligt många deltagare för att våga köra resan. Om vi blir tillräckligt många så går det bra att anmäla sig även efter den 20 januari.

Fritextsökning

Hotell och prisinformation

Vi åker till Grekland under en period då många reser vilket, tyvärr, påverkar priser på hotellen. Trots detta vill vi erbjuda en innehållsrik och välfylld resa där inte minst Anders Sjöbergs bibelundervisning bidrar till helheten. Vi flyger med Lufthansa till Thessalonike och flyger hem från Aten. Genom att använda en flygplats vid utresan och en vid hemresan sparar vi in en lång busstransfer i Grekland. Flyget hem går tidigt på morgonen, men på hemresan brukar det vara bättre eftersom man då lättare hinner hem till kvällen och inte behöver hotellövernattning på flygplatsen vid hemkomsten.

Hotell:

15-17 april
Hotel Rotonta, Thessaloniki, https://www.hotelrotonda.gr/ 

17-18 april
Hotel Kastraki, Kalambaka, https://www.hotelkastraki.gr/en/

18-19 april
Hotel Acropole, Delphi, https://delphi.com.gr/

19-21 april
Hotel Parthenon, Aten, https://www.airotel.gr/en/Parthenon-Hotel

 

 

Dagsprogram

 • 15 april

  Vi flyger från Arlanda/Kastrup och kommer fram till Thessaloniki tidigt på kvällen. Kanske hinner vi med en liten promenad utmed havet innan vi checkar in på vårt hotell och äter middag.

 • 16 april

  Idag beger vi oss med glädje mot Filippi. Under vägen har vi troligen tid att beundra den mäktiga lejonstatyn i Amphipolis. I Filippi kommer vi till den stad där Paulus och Silas satt fängslade. Vi får se ruinerna efter en av de största kyrkor som någonsin byggts. Vi kommer nära floden där Lydia döptes och vi besöker också Kavala, där Paulus, Silas, Timoteus och Lukas landsteg i Europa. Därefter återvänder vi till vårt hotell i Thessaloniki.

 • 17 april

  Under förmiddagen har vi en rundtur i Thessaloniki, denna stad som hade en kristen församling redan på NT:s tid. Vi får se flera av de intressanta platserna. Därefter lämnar vi Thessaloniki och börjar resa söderut. I Veria finns en bysantinsk mosaiktavla som påminner om Paulus. Till kvällen når vi fram till Kalambaka där vi bor den kommande natten.

 • 18 april

  Vi kommer att besöka två av de magnifika kloster som finns uppe på bergen med en vidunderlig utsikt. Därefter åker vi till Delfi där vårt hotell tar emot oss.

 • 19 april

  En av de viktigaste platserna i det klassiska Grekland är Delfi och här finns många lämningar från Greklands storhetstid. Härifrån åker vi till klostret Osios Loukas som finns med på Unesco's lista över världsarv. Vi fortsätter sedan till Aten där vi ska bo de kommande två nätterna.

 • 20 april

  Paulus tal på Areopagen är ett av de viktigaste talen i NT. På vår rundtur i Aten besöker vi både Areopagen och Akropolis. Efter detta beger vi oss utmed kusten till Korint. Där ser vi den berömda kanalen innan vi fortsätter till det gamla Korint. Här bodde Paulus i åtminstone två år och det var hit han skrev Korinterbreven. Vi besöker ruinerna från den gamla staden där Paulus arbetade.

 • 21 april

  Vi stiger upp tidigt för att åka till flygplatsen och bege oss hemåt efter en resa i Paulus fotspår. Förhoppningsvis finns det mycket att smälta, fundera vidare på och begrunda efter en resa med bibliska förtecken i historisk miljö.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå