Grekland - en pilgrimsresa i Paulus fotspår 28/9-5/10

Grekland är ett härligt turistland. Kombinerat med besök på välkända platser som Paulus besökte och verkade på blir det en oförglömlig upplevelse. Vi börjar i Thessaloniki och slutar i Aten och däremellan ser vi mycket av det grekiska landet. Den bibliska historien möter oss parallellt med antiken och nutiden.

28/9
Vi landar i Thessaloniki där vår buss möter oss på flygplatsen och kör oss till hotellet.

29/9
Vi åker mot Neapolis (nuv Kavala) med bl.a. Lydias källa där Paulus landsteg och följer Via Egnatia till Filippi “den förnämsta staden i den delen av Makedonien”. Från det romerska Forum leder en trappa till borghöjden dit Paulus och Silas släpades sedan de gisslats. Här ser man det i klippan insprängda “Pauli fängelse”. En innehållsrik dag är slut.

30/9
Resan går mot sydväst och snart kommer vi till Berea (nuv Veria) där Paulus blev väl mottagen. Vi fortsätter på vackra vägar till Kalambaka där vi bor denna natt.

1/10
I Kalambaka ligger de fascinerande Meteora- klostren. På 300 m höga, branta klippor ligger 24 kloster från 1400-talet. Vi ser en del av dess rikedomar och besöker två av dem. Efter denna speciella upplevelse åker vi genom vacker natur till Delfi som är överväldigande vackert beläget och, enligt myterna, grundlagt av Zeus.

2/10
Vi besöker Apollon-templet och muséet med sina vackra konstverk. Mätta på oraklet åker vi mot huvudstaden Aten men gör ett besök i Ossios Loukas. Detta viktiga bysantinska kloster som finns på Unsecos världsarvslista har sitt namn efter den helige Lukas och är bl.a. känt för sina mosaiker. Vi bor resterande nätter i Loutraki som ligger ca. 1 tim från Aten.

3/10
Aten! Naturligtvis skall vi gå upp på Areopagen, denna skrovliga klippa där Paulus höll sitt tal till atenarna och som var platsen för den gamla areopagendomstolen. Det berömda Akropolis, Olympiastadion m.m. skall vi också besöka under vår rundtur.

4/10
Bussen tar oss söderut till Korintkanalen, ett 6 300m långt, imponerande byggnadsverk. Några kilometer utanför det nuvarande Korint finner vi det dåvarande Korint. Paulus besökte Korint flera gånger under sina resor. Här får vi, nästan 2000 år senare, en givande och uppbygglig rundvandring. Vi återvänder till hotellet och får lite fri tid. Kanske en stund på stranden som ligger precis nedanför hotellet?

5/10
Förmiddagen är fri för egna upptäckter. Med upplevelser, kunskap och solbränna(?) vänder vi hemåt.


Reseledare och kaplan: Owe Johansson, Kyrkoherde

Pris: 11 995:-     Enkelrumstillägg: 1 990:-

Allt detta ingår: Flygresa T/R, rundresa, utflykter och entréer enligt program, logi på mellanklasshotell med frukost, 7 middagar, lokal guide, reseledare/kaplan, resemoms.

För flygtider - klicka på "Boka".

Pris från:
11 995:-
Dagar:8
Flygresa T/R, rundresa, utflykter och entréer enligt program, logi på mellanklasshotell med frukost, 7 middagar, lokal guide, reseledare/kaplan, resemoms.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/9Flyg från ArlandaGrekland - en pilgrimsresa i Paulus fotspår
Reseledare: Owe Johansson
Mer än 811 995:-Boka
28/9Flyg från KöpenhamnGrekland - en pilgrimsresa i Paulus fotspår
Reseledare: Owe Johansson
Mer än 811 995:-Boka