Irland i St Patricks fotspår 11-17 maj

Irlands böljande gröna kullar och dramatiska kuststräckor en spännande och intressant historia, inte minst när det gäller kyrkans. Ön kristnades tidigt och de kristna influenserna märks i sånger, dikter och traditioner. Den keltiska kyrkan präglades av en helhetssyn på livet som innefattade både vardag och helgdag, arbete och fest, sorg och glädje. På den här resan lär vi känna St Patrick, pionjär och förgrundsgestalt i den keltiska andligheten och det blir också goda tillfällen att reflektera över vad vi själva kan lära oss från det keltiska arvet. Under resan förekommer några vandringar och vi ger också möjlighet att vara med på fördjupande samlingar och andakter på kvällarna. Vår ciceron på resan är Per-Eive Berndtsson, präst i EFS och författare till ”Vindarna från väster – Lärdomar från den keltiska kyrkan”. Maria Smeds, präst i EFS, sångerska och musiker,  bidrar med sång och musik för att förstärka intrycken från de olika dagarna.

11 maj
Våra flyg tar oss till Dublin, Irlands huvudstad. Redan första dagen lär vi känna Irlands historia genom ett besök på Dublin National Museum. Därifrån åker vi vidare till vårt hotell ca en timmas resa från Dublin. Middag på hotellet.

12 maj
Idag börjar vi följa St Patrick’s fotspår på Hill of Tara och Hill of Slane där vi njuter av utsikten. Här får vi ta del av den fascinerande berättelsen om hur Patrick och hans Gud bryter in och förändrar Irlands historia. Vi fortsätter till Downpatrick där vi besöker ”St Patrick Centre” och Saul Church för att få ytterligare inblickar i St Patricks liv och betydelse. Ikväll finns vårt hotell i Ballymena där middag serveras.

13 maj
På förmiddagen åker vi till Slemhish-områdets kullar, där den unge slaven Patrick tvingades valla får. Här vandrar vi i sakta mak uppför berget Slemhish Mountain som enligt traditionen var den plats där hans liv för alltid förändrades. På eftermiddagen fortsätter vi mot Giant’s Causeway på Irlands norra kust, ett av Irlands mer fascinerande landskap och som finns med på Unescos världsarvslista. Den här kvällen hittar vi vårt hotell i Armagh, där middag väntar oss.

14 maj
Vi börjar dagen i Armagh med besök i två katedraler som båda heter St Patrick. Armagh är ärkebiskopssäte för både den protestantiska och den katolska kyrkan och är idag Irlands kyrkliga huvudort. Historien lär oss att det var här som St Patrick etablerade basen för sitt arbete. Ett av de mest kända keltiska klostren finns i Clonmacnoise och grundades redan på 500-talet och som vi besöker på eftermiddagen. På kvällen kommer vi fram till vårt hotell i trakten av Galway.

15 maj
Cliffs of Moher på Irlands västkust är en naturupplevelse med branta klippor ut mot Atlanten och blir vårt första besöksmål den här dagen. Därefter fortsätter vi till Cragganunowens friluftsmuseum, som ger oss en inblick i hur livet på Irland kan varit på St Patricks tid. De två sista nätterna bor vi på ett golfhotell i Kildare, som var den plats där St Bridget byggde ett berömt kloster.

16 maj
Glendalough är platsen för en av Irlands bäst bevarade klosterruiner. Omgivet av en bedårande vacker natur är det fascinerande plats som ger stillhet i sinnet och inspirerar hjärtat. Här tillbringar vi en större del av dagen och tar till oss de intryck som vi får oss till del. Vi återvänder därefter till vårt hotell för middag.

17 maj
Efter frukost summerar vi veckans intryck under bussfärden till flygplatsen. Hemresa vid lunchtid och vi är tillbaka i Stockholm respektive Köpenhamn strax före 16 på eftermiddagen.

Pris: 13 850:-     enkelrumstillägg: 1 990:-

Detta ingår:
Flyg till Dublin från Stockholm eller Köpenhamn, rundresa i buss, del i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost och middag, inträden enligt program, lokala guider och/eller introduktioner på irländska muséet, St Patrick visitor centre, Hill of Tara och Glendalough, svensk reseledning med mycket sakkunskap i Per-Eive Berndtsson och Maria Smeds, resemoms

Folder att ladda ner

Pris från:
13 850:-
Dagar:7
Flyg till Dublin från Stockholm el Köpenhamn, rundresa i buss, del i dubbelrum på mellanklasshotell med frukost och middag, inträden och lokala guider enligt program,svensk reseledning i Per-Eive Berntsson och Maria Smeds.
Boka resa

Hotell

11-12 maj
KNIGHTSBROOK HOTEL, SPA & GOLF RESORT 4*
Dublin Road, Trim, Co. Meath, Tel: +353-(0)46-948 210
www.knightsbrook.com

12-13 maj
ADAIR ARMS HOTEL 3*
1-7 Ballymoney Road, Ballymena, UK, Tel: +44-(0)28 2565 3674
www.adairarms.com

13-14 maj
ARMAGH CITY HOTEL 3*
2 Friary Road, Armagh, UK, Tel: +44-(0)28 3751 8888
www.armaghcityhotel.com

14-15 maj
ORANMORE LODGE HOTEL 4*
Oranmore, Galway, Tel: +353-(0)91-76440
www.oranmorelodgehotel.ie

15-17 maj
THE WESTGROVE HOTEL 4*

Abbeylands, Abbeyland, Clane, Co. Kildare, Tel: +353 (0)45 989 900
www.westgrovehotel.com 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/5Flyg från ArlandaIrland i St Patricks spårMer än 813 850:-Boka
11/5Flyg från KastrupIrland i St Patricks spårMer än 813 850:-Boka