Det heliga landet – en pilgrimsresa med Bo Brander, 31/10-7/11

Det heliga landet – en pilgrimsresa med Bo Brander

Det är något speciellt att uppleva de bibliska platserna i Det heliga landet. Vår ledare och kaplan, prästen Bo Brander, tar oss med till många av de heliga platser som vi så ofta har hört talas om. Mitt i Israels myllrande folkliv kan vi med Bosses och Bibelns hjälp förflytta oss 2000 år tillbaks i tiden.

OBS! Med tanke på rådande omständigheter så reserverar vi oss för eventuella (sena) ändringar i programmet.

 

Söndag 31/10
Våra flyg från Arlanda och Köpenhamn tar oss till Ben Gurions flygplats utanför Tel Aviv där vår lokala guide väntar. Vi bor första natten på hotell i Netanya.

Måndag 1/11
Vår buss tar oss norrut och vi åker upp på berget Karmel, till platsen där Elia kämpade med Baals profeter. Härifrån har vi utsikt över Jisreelslätten, berget Tabor och vi skymtar byn Nain. Vidare till Nasaret och den mäktiga Bebådelsekyrkan. Vi åker också upp på berget Precipe, platsen där folket försökte störta Jesus utför bergskanten. I Kana, där Jesus gjorde sitt första under, finns ”bröllopskyrkan”. Vi bor 2 nätter på hotell i Tiberias med härlig utsikt över staden och Genesarets sjö.

Tisdag 2/11
Från Saligprisningarnas berg vandrar vi (om omständigheterna tillåter) ner till Tabgha, platsen där Jesus visade sig för lärjungarna efter uppståndelsen. Här kan vi i stillheten fira mässa. Nära ligger Kafarnaum där Petrus hus finns och så ska vi till Magdala med sina spännande utgrävningar och resans vackraste kyrka. En båttur på Genesaret blir det också.

Onsdag 3/11
Efter frukost åker vi söderut längs Jordanfloden och kommer till platsen där Jesus döptes, Qasr el Yehud. I Jeriko stannar vi till på utsiktsplatsen mot Frestelsernas berg och vi måste förstås doppa oss i Döda Havets salta vatten. Sedan åker vi ”upp till Jerusalem” men vi viker av mot Betlehem för att tillbringa natten där.

Torsdag 4/11
Vi ska först till Födelsekyrkan. Det var här det började med Jesu födelse och vi tar oss också till Herdarnas äng. Bussen kör oss sedan upp på Oljeberget. Här ser vi ut över den gyllne staden med dess murar, portar,  kyrkor och tempelplats. Vi vandrar ner för den s.k. Hosiannavägen och stannar till vid Dominus Flevit, platsen där Jesus grät över Jerusalem. Längst ner kommer vi till Getsemane med sina uråldriga olivträd, platsen där Jesus våndades och också togs tillfånga. I Jerusalem bor vi 3 nätter på bra och centralt hotell.

Fredag 5/11
I Davids stad möter oss spännande berättelser om kund David och Hiskia. Det finns många utgrävningar som bekräftar Bibelns berättelser. Vi vandrar in i Gamla stan och följer Via Dolorosa, smärtornas väg, till Den heliga gravens kyrka. Västra muren, den s.k. Klagomuren kommer vi förstås också till.

Lördag 6/11
En gång stod förbundsarken på Sions berg och nu står vi här. Här finns kung Davids grav och här finns Övre salen, Nattvadssalen. Vi tar oss sedan till Trädgårdsgraven, en härlig plats där det är lämpligt att fira resans sista mässa. Fri tid på eftermiddagen.

Söndag 7/11
Vi lämnar Jerusalem och snart sitter vi på flyget för att återvända hem efter en minnesvärd vecka.

Pris: SEK16.990:-

Enkelrumstillägg: SEK4.850:-

Allt detta ingår: Flyg till Israel t/r, ett checkat bagage, rundresa med buss, logi i dubbelrum med frukost och middag (halvpension) utflykter och entréer enligt program, svensk reseledare och kaplan, lokal guide, resemoms.

Reseledare och kaplan är Bo Brander - präst, teologie doktor, författare och framför allt en mycket populär och kunnig reseledare.

Bildresultat för bo brander