Israel - det heliga landet 10-19 maj

Denna resa har flyttats till hösten. Vi återkommer med exakt datum. Programmet är tänkt att vara detsamma.

Israelresa  10 – 19 maj 2022
med Mikael Almqvist,

Israelvän sedan många år. Har gjort många resor till Israel.

Guide Irén Kärrbrant,
licensierad israelisk guide som bott större delen av sitt liv i Israel. Specialintresse i arkeologi och israels nutida historia.

Tisdag 10 maj
Vi flyger med Austrian Airlines från Köpenhamn till Tel Aviv via Wien. Vid ankomsten möts vi av vår guide Irén Kärrbrant och vi åker med vår buss upp till Tiberias för att checka in på hotell DARIA RESORT. Middag serveras på hotellet.

Onsdag 11 maj
Vi besöker kända heliga platser vid Genesarets sjö. Vi börjar dagen med en båttur på Genesarets sjö, ute på sjön slår vi av motorerna, och får en orientering om olika platser som omger sjön. Vi kommer besöka Salighetsprisningarnas berg där Jesus höll den berömda bergspredikan. Matt 5-7. Vi kommer besöka Tabhga där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi kommer fram Kapernaum där Jesus bodde vi får bland annat se huset där Petrus bodde. Vi kommer också besöka resterna av synagogan i Magdala. Därefter återvänder vi till Hotell Daria för middag.

Torsdag 12 maj
Vi lämnar Tiberias och åker till Nazareth och bebådelsekyrkan. En verklig upplevelse är besöket på Nazareth Village att få se en by från Jesu tid. Vi åker till berget Precipe där de försökte störta Jesus ut för kanten enligt berättelsen i Lukas 4:14-30. På vägen mot Jerusalem besöker vi Karmelberget och den plats där Elia mötte Baals-profeterna.. Sent på eftermiddagenkommer vi till världens centrum Jerusalem och checkar in på EYAL Hotell där middag väntar.

Fredag 13 maj
Vi börjar dagen med besöka det mycket intressanta Tempelinstitutet, vi får ta del av förberedelserna inför bygget av det tredje Templet. Därefter tar vi en promenad till västra muren, den kanske mest kända platsen i Israel. Vi åker upp till Oljeberget och får en fantastisk utsikt över Tempelberget och klippmoskén. Vi promenerar nedför Oljeberget vi stannar till vid tårarnas kapell där vi påminns om vad som hände här innan Jesus red in i Jerusalem. Vårt nästa mål är Getsemane; platsen där Jesus kämpade så att hans svett blev till blod. Vi åker till Betlehem och besöker herdarnas äng. För de som vill försöker vi ordna ett firande av sabbats måltid. Middag ingår på Eyal Hotell.

Lördag 14 maj
Vi vandrar via Dolorosa till den heliga graven. Vi besöker Gordons golgata och trädgårdsgraven. På kvällen blir det middag på Eyal Hotell.

Söndag 15 maj
Vi lämnar Jerusalem för denna gång och åker söder ut mot Eilat. Vi gör vårt första stopp i Qumran där döda havsrullarna hittades. Vi åker till döda havet och badar en stund i det salta vattnet. Vi gör ett besök vid frestelsens berg där djävulen frestade Jesus med att han skulle få hela världen om han tillbad honom. Vi fortsätter till en riktig höjdare; Massada klippan där vi får en bedårande utsikt över Öknen och Döda havet. Vi kommer till Eilat sen eftermiddag och checkar in på Americana hotell där vi har middag på kvällen.

Måndag 16 maj
Vi besöker Timna öknen vi får se kopia av det tabernakel den flyttbara helgedomen som den judiska förbundsarken förvarades i under ökenvandringens tid och intill templet i Jerusalem uppfördes. Enligt Gamla Testamentet 2 Mos. På kvällen återvänder vi till vårt hotell i Eilat för middag.

Tisdag 17 maj och onsdag 18 maj
Är fria dagar för egna aktiviteter, sköna dagar för sol och bad. Den som vill ha lite mera spänning finns det möjligheter att simma tillsammans med delfiner. En tur på Röda havet med en glasbottenbåt och beskåda vad som finns döljer sig under ytan. i Eilat finns mycket att aktivera sig med. Restauranger, köpcenter, strandpromenaden i Eilat är speciell. På kvällarna möts vi till middag på hotellet.

Torsdag 19 maj
Vi lämnar Eilat för denna gång och bussen tar oss upp till Flygplatsen i Tel Aviv för vidare färd hemåt.

Kvällssamlingar
Vi planerar en samling varje kväll för samtal och gemenskap för de som är intresserade.

Pris: 21 590:-                                               Enkelrumstillägg: 5 650:-
Varav anmälningsavgift 2.000:-
Folder att ladda ner finns här.

Notering med anledning av Covid
Ändringar i programmet kan ske med kort varsel om Israeliska myndigheter inför begränsningar av något slag. Ev kostnader för PCR-tester och liknande kan tillkomma utifrån myndigheternas beslut.

ANMÄLAN sker enklast på www.exodusresor.se där resan finns i resekalendern eller till tel 046-140590 eller via mail till info@exodusresor.se.

RESEVILLKOR Anmälningsavgift 2 000:-/person.
Slutbetalning senast fyra veckor före avresa.

Avbeställningskostnad
Resenär kan avbeställa resan enligt följande:
Mer än 45 dgr före avresa: Anmälningsavgiften
45 – 15 dgr före avresa: 50 % av resans pris
14 - avresedagen: 100 %

Avbeställningsskydd kan tecknas i samband med bokning och betalas tillsammans med anmälningsavgiften.
Kostnadsförändringar
Priset kan ändras p.g.a. kostnadsökningar som beror på: -ändringar i transportkostnader
-ändringar i skatter, tullar eller avgifter
-ändringar i växelkurse
Hotell
I prospektet nämnda hotell kan bytas mot likvärdiga.