Israel - "Levande stenar" 17-24/2 2019

Israelresa med Andreas Johansson
Andreas Johansson har levt sex år i Israel, vilket har gett honom en stor kunskap om landet. Uttrycket "levande stenar" knyter an till den levande historia som finns i Israel med de heliga platserna, men också till det bibliska uttrycket om den kristna kyrkan som ett bygge av "levande stenar". Andreas har många intressanta och spännande kontakter som vi får ta del av, både när det gäller det historiska och när det gäller den nutida kristna närvaron i Israel.

Söndag 17/2 2019
Vi flyger på morgonen från Arlanda eller Köpenhamn och landar i Tel Aviv mitt på dagen. Vi välkomnas av vår svensktalande guide och vi åker från Ben Gurionflygplatsen till Jerusalem där vi checkar in på hotell för kommande 4 nätter. Middag serveras på vårt hotell och vi firar söndagsgudstjänst hos Christ Church.

Måndag 18/2
Vi besöker Tempelplatsen om den politiska situationen så tillåter. Vidare ska vi besöka utgrävningarna vid västra och södra tempelmuren. Ett besök i Davids stad för oss tillbaks till spännande berättelser om kung David och Hiskia. Den som vill kan också vandra genom Hiskias tunnel. På kvällen får vi besök på hotellet från Machase, en organisation i Jerusalem som "hjälper dem ingen annan hjälper".

Tisdag 19/2
Vi besöker Jesu födelsestad Bethlehem och Födelsekyrkan, platsen där Maria födde Jesus och vi fortsätter med ett besök på Herdarnas äng. Sedan gör vi ett besök hos Palestinska Bibelsällskapet i Betlehem. På kvällen får vi besök på hotellet av Jerusalem Institute of Justice.

Onsdag 20/2
Resan går ner mot Döda havet och till Jesu dopplats vid Jordans nedre flöde. Därefter besöker vi Qumran, där Dödahavs-rullarna hittades och essérna hade sitt boende. Vi tar en titt i "världens äldsta stad" Jeriko och får se Frestelsernas berg på avstånd. Vi besöker organisationen Seeds of Hope som driver skolor, ger medicinskt och humanitärt bistånd m.m. Åter till vårt hotell i Jerusalem.

Torsdag 21/2
Vi lämnar Jerusalem och styr mot Nasaret där vi besöker Nasaret Village, en fascinerande by, som visar hur man levde och bodde på Jesu tid. Nära Haifa ligger Atlit Detention museum, ett fångläger där britterna placerade de judar som flydde från Europa under och efter Andra Världskriget och som försökte ta sig in i mandatområdet Palestina. I Haifa besöker vi den messianska församlingen Beit Eliyahu. Middag och hotell i Haifa. På kvällen får vi lyssna till Andreas fördrag: ”Varför gick Paulus alltid först till synagogan i varje ny stad han kom till?”

Fredag 22/2
Vi beöker Megiddo som var en viktig stad på Salomos tid. Arkeologen John Woodhead berättar om detta samt om utgrävningarna han själv gjorde i Tel Yizre'el från kung Ahabs tid. Vi besöker också Muchraka på berget Karmel, platsen där Elia kämpade mot Baals profeter. På kvällen sabbatsgudstjänst i en etiopisk församling.

Lördag 23/2
Vi håller oss idag runt Gennesarets sjö där vi bl a  besöker Kapernaum och den lilla byn Magdala. Denna sista natt bor vi på en kibbutz vid Genesaret.  

Söndag 24/2
Hemresedag. Vi åker till Ben Gurions flygplats och efter lunch lyfter vårt plan mot Europa och Sverige.

Allt detta ingår: Reguljärflyg Arlanda/Kastrup-Tel Aviv, del i dubbelrum med 7 frukostar och 7 middagar, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide, reseledare/kaplan.

Tillkommer: Enkelrumstillägg 4 495:-. Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide USD 7,-/dag. Eftersom vi ska besöka flera organisationer som bedriver mycket gott arbete för insamlade medel, rekommenderas det också att gruppen ger en liten gåva vid besöket.

Reseledare Andreas Johansson: Läs mer om Andreas och hans arbete på https://www.shorashim.no/  eller  https://www.shorashim.se/

Programändringar
Ändringar i programmet kan bli nödvändiga pga omständigheter utom vår kontroll som ändringar i det politiska läget eller i tid och möjlighet för organisationer och kyrkor

Status:
Fullt