Lövhyddohögtidsresa Israel 23-30/9 2018, med Anders Sjöberg

Det är precis 70 år sedan Israel utropades som självständig stat av Ben Gurion. Därför är det väldigt inspirerande att kunna inbjuda till denna unika Israelresa från Sverige för att kunna delta i den stora manifestation som kommer att genomföras under lövhyddohögtiden. Alla ni som har drömt om att resa till Israel – ta tillfället och boka plats på denna resa. Det kommer att ge dig ett oförglömligt minne för livet.
 

23/9 Avresa från Köpenhamn resp. Stockholm och på Ben Gurions flygplats möter Anders Sjöberg er och bussen tar er till hotellet i Haifa. Denna kväll  börjar lövhyddohögsfesten i Israel och på kvällen har en vi samling med information om resan som ligger framför.

24/9 I närheten av Haifa ligger Zichron Yaacov och Ramat HaNadiv, två ganska okända platser för de flesta Israelresenärer. Detta för att lära känna mer om det moderna Israels framväxt. Vi kör upp på Karmelberget till platsen för Elias möte med Baals-profeterna.  Middag på hotellet.

25/9 Denna dag ägnas åt Nytestamentliga platser och undervisning.  Vi besöker utgrävningarna och den vackra kyrkan i det nyöppnade Magdala, staden där Maria levde under Jesu tid. Efter det får vi en upplevlese av hur det kunde vara för Petrus och de andra lärjungarna när de gav sig ut att fiska på Genesarets sjö. Därefter kör bussen upp på Saligprisningarnas berg  och vi vandrar ner mot Genesarets strand med utsikt över både sjön och kullarna, där Anders undervisar om Bergspredikan. Vi avslutar dagen i Jesu hemstad Kapernaum. Middag på hotellet vid Genesaret sjö

26/9 Idag går färden söderut genom Jordandalen till platsen där Jesus döptes av Johannes döparen. Färden går igenom Jericho och ner till världens lägst belägna punkt, Döda Havet, för att besöka platsen där Döda Havsrullarna hittades för nästan 70 år sedan. Det ges tillfälle för den som vill att bada i det 33%iga hälsobringande vattnet. På eftermiddagen kör vi upp till Jerusalem och hälsar staden på en utsiktspunkt från öst.
Middag på hotellet i Jerusalem

27/9 Vi vandrar genom de judiska kvarteren och besöker tempelinstituet där föremålen för ett framtida tempel finns klara och får kunskap om deras praktiska och symboliska betydelse. På eftermiddagen hålls den stora marshen på genom Jerusalem, där vi tillsammans med tusentals människor från hela världen får uttrycka vårt stöd till Israel och till Jerusalem. Middag på hotellet i Jerusalem

28/9 Tidig morgon då vi ska spendera förmiddagen i Davids stad, där landets kanske allra viktigaste arkeologiska utgrävningar sker.  Där, om inte annars, blir bibeln levande på ett mycket handfast sätt. Vi går bl a ner till Gihon källan, genom kung Hiskias tunnel och till Siloams pool.  Middag på hotellet i Jerusalem

29/9 Idag besöker vi gravkyrkan och vandrar till trädgårdsgraven för en andaktsstund. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter i Jerusalem. Middag på hotellet i Jerusalem.

30/9 Avresa till Ben Gurions flygplats för hemresa.

Reseledare: Anders Sjöberg – Israelkännare, teolog, föreläsare m.m.

Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med specialintresse i arkeologi och Israels nutida historia och med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper.

 

Pris: 17 250:-
Enkelrumstillägg: 5850:-
Allt detta ingår:  Reguljärflyg Stockholm/Köpenhamn -Tel Aviv, del i dubbelrum, 7 nätter med frukost och middag, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide, svensk reseledare

 

Status:
Fullt