Israel - en klassisk rundresa

Israel – en klassisk rundresa
Reseledare och kaplan är Owe Johansson, kyrkoherde, som har lett flera resor till Israel, Grekland och även andra resmål.

Söndag 17/3 2019
Vi flyger från Kastrup och Arlanda och landar vid lunchtid i Tel Aviv. Vi välkomnas av vår svensktalande guide och åker från Ben Gurion-flygplatsen genom norra Galiléen till Tiberias. På vägen besöker vi berget Karmel där Elia kämpade mot Baals profeter.

Måndag 18/3
Vi kommer denna dag att hålla oss runt Gennesarets sjö där vi bl a firar mässa vid Tabgha där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafarnaum där Jesus bodde under sin aktiva tid och får göra bekantskap med utgrävningar av den ”första kyrkan”. Efter en härlig båttur på sjön åker vi upp på Saligprisningarnas berg. Safed är högt belägen, har en pittoresk gammal stadsdel och är känd för kabbalamystiken.

Tisdag 19/3
Vi styr mot Jesu barndoms-stad Nasaret. Där besöks den mäktiga Bebådelsekyrkan och berget Precipie, platsen där folket ville störta Jesus utför klippkanten. Vi går också runt i Nasareth Village, en by som är uppbyggd som på Jesu tid. Vidare åker vi genom Jordandalen och kommer till Qasr el Yehud, Jesu dopplats. Vi bor i natt på kibbutz vid Döda Havet.

Onsdag 20/3
Vi tar en titt i "världens äldsta stad" Jeriko och åker linbana upp till Frestelsernas berg. Därefter besöker vi Qumran, där Dödahavsrullarna hittades och essérna hade sitt boende. Efter ett intressant bad i det salta Döda Havet åker vi till Ein Gedi, känt från Sauls och Davids tid. Åter till vår kibbutz.

Torsdag 21/3
Nu åker vi ”upp till Jerusalem” till Olivberget med den fantastiska utsikten över staden. Vi vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit-kyrkan (Herren gråter) ned till Getsemane örtagård och kyrkan där. Vi fortsätter till Davids stad som lär oss mycket om David, Hiskia och Gamla Testamentets historia. Den som vill kan vandra genom den vattentunnel som Hiskia byggde. Därefter besöker vi förintelsemuseet Yad Vashem, ett omskakande men viktigt besök. Hotell i Jerusalem.

Fredag 22/3
St Peter i Hanegället
kallas kyrkan vid Kajafas palats där Petrus förnekade Jesus. Därifrån vandrar vi upp på Sions berg med Nattvardssalen och Davids grav. Vi går in i Gamla stan till Västra muren, den s k klagomuren. Innanför Lejonporten ligger S:t Anna-kyrkan och Betesdadammarna. Här börjar vi vår långfredagsvandring tillsammans med den lidande Jesus längs Via Dolorosas 14 stationer, där Gravkyrkan/Uppståndelse-kyrkan är den sista stationen.

Lördag 23/3
Efter frukost styr vi mot Jesu födelsestad Bethlehem och Födelsekyrkan, platsen där Maria födde Jesus, och fortsätter med ett besök på Herdarnas äng. Därefter till den vackra och vilsamma Trädgårdsgraven. En härlig plats där vi kan fira vår sista mässa. Fri tid för egna upplevelser på eftermiddagen.

Söndag 24/3
Hemresedag. Vi lämnar Det heliga landet fulla av intryck och upplevelser.

Pris: 15 590:-

Allt detta ingår: Reguljärflyg Kastrup/Arlanda-Tel Aviv, del i dubbelrum med 7 frukostar och 7 middagar, entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide, svensk reseledare/kaplan.

Reseledare: Owe Johansson

Status:
Fullt