Singelresa Israel 12-19/11 med Anders Sjöberg

Vi har skapat en resa där du som singelresenär får möjlighet upptäcka och utforska Det heliga landet tillsammans med andra individuella resenärer. En fin resa med varierat och intressant innehåll – sol o bad, Jerusalem, Genesarets sjö, Betlehem m.m.

12/11 Avresa från Sverige och ankomst till Tel Aviv, där buss och guide väntar. Vi kör till Beer Sheva i Negev för middag och övernattning.

13/11 Vi börjar resan i Beer Sheva och stannar till hos trons fader Abraham, som levde där för omkring 4000 år sedan. Där finns ett intressant nyöppnat besökscenter i samband med den brunn som förknippas med honom. Vi besöker även lämningarna efter det bibliska Beer Sheva, naturreservatet Tel Sheva innan vi påbörjar bussresan till semesterstaden Eilat vid Röda Havets strand. Efter middagen är det fri tid att promenera på standpromenaden som ligger ett stenkast från hotellet.

14/11 Dagen börjar med Undervattensobservatoriet och ser de färgsprakande fiskar och koraller som finns i Röda Havet. För den som vill gör vi sedan en vandring i Red Canyon där den nubiska sandstenen har samma skiftningar som i Petra i Jordanien. Eftermiddagen är fri för sol och bad och snorkling för den som vill.

15/11 I naturreservatet Timna finns tabernaklet uppmonterat enligt bibelns föreskrifter. Där får du förståelse för tabernaklets fantastiska historia och symbolik. Vi kör sedan till ett dopp i det 33% salthaltiga Döda Havet. Innan vi kommer upp till Jerusalem så hinner vi också besöka den historiska platsen för Jesu dop vid Jordanfloden. Vi bor centralt i västra Jerusalem med möjlighet att göra egna promenader i stadens center.

16/11 Se vi går upp till Jerusalem – vi börjar dagen med en utsiktspunkt från Scopusberget, den norra delen av Oljeberget, och vandrar ner genom Kidrondalen till Getsemane och Alla Nationers kyrka. Bussen sedan till Betlehem och kyrkan som står på Herdarnas äng. Tillbaka i Jerusalem besöker vi Trädgårdsgraven. Där stannar vi till i stillhet, precis som det står att kvinnorna vid Jesu grav gjorde.  

17/11 Vi stannar kvar i Jerusalem och besöker Davids stad där de kanske allra viktigaste arkeologiska utgrävningarna sker som belyser bibelns historicitet på ett mycket handfast sätt. Inne I Davidson center får vi vara vid de skriftlärdes trappa, där Jesus och lärjungarna måste ha vandrat för två tusen år sedan. Efter lunch kommer vi till Tempelinstitutet där föremålen för ett tredje tempel finns klara och dagen avslutas i Yad vaShem, minnesmonumentet över förintelsen.

18/11 Denna dag reser vi till Genesarets sjö för att vandra ner för Saligprisningarnas berg. Vi tar en båttur på sjön och besöker även det nyupptäckta Magdala, där Maria levde. Hotell i Tiberias.

19/11 Transfer till flygplatsen och hemresa.

Allt detta ingår: reguljärflyg Stockholm/Köpenhamn-Tel Aviv, del i twinrum 7 nätter med frukost och middag, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide och reseledare.

Precis som på våra andra resor kan du som reser ensam med oss välja om du vill dela rum med någon eller om du vill boka ett enkelrum mot ett tillägg. Reser du tillsammans med någon får ni naturligtvis dela rum, men även du som åker ensam kan slippa enkelrumstillägget om du vill. Då får du dela rum med en annan deltagare av samma kön som också åker ensam.

Pris: SEK17 850:-

Enkelrumstillägg: SEK4 950:-

Reseledare: Resan leds av Anders Sjöberg, känd från TV, präst, teolog, författare, vandrare och inte minst en erfaren reseledare i Det heliga landet.

Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med specialintresse i arkeologi och Israels nutida historia och med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper.

Status:
Fullt