Israel - Det heliga landet med Göte Siverbo och Anders Ingmår 17-27 april

Israelresa med Göte Siverbo och Anders Ingmår

Tisdag 17/4 Vi flyger från Göteborg Landvetter 06.50 och landar i Tel Aviv 15.05.
Vi välkomnas av vår svensktalande guide och vi åker från Ben Gurionflygplatsen genom norra Galiléen till Tiberias där vi checkar in på hotell för kommande 3 nätter. Middag serveras på vårt hotell Astoria och vi hinner med kvällspromenad och kvällssamling där vi förbereder morgondagen.

Onsdag 18/4 Vi åker upp på berget Tabor, förklarings-berget. Sedan far vi ner till Jesu barndomsstad Nasaret. Där besöks den stora Bebådelsekyrkan och Nasaret Village, en fascinerande by, som visar hur man levde och bodde på Jesu tid. Vi styr mot vårt hotell men stannar till i Kana, platsen för Jesu första under.

Torsdag 19/4 Vi kommer denna dag att hålla oss runt Gennesarets sjö där vi bl a firar mässa vid Tabgha där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafarnaum där Jesus bodde under sin aktiva tid och får göra bekantskap med utgrävningar av den ”första kyrkan”. Efter en härlig båttur på sjön åker vi upp på Saligprisningarnas berg. Vi ska också besöka det gamla Betsaida.

Fredag 20/4 Resan går söderut längs Jordanfloden till Jesu dopplats vid Jordans nedre flöde, där en kyrka byggts bl.a. med stöd av Svenska kyrkan. Vi tar en titt i "världens äldsta stad" Jeriko och får se Frestelsernas berg på avstånd. Därefter besöker vi Qumran, där Dödahavsrullarna hittades och essérna hade sitt boende. Sedan åker vi ”upp till Jerusalem”. Det är fredag kväll och vi besöker Västra muren när sabbaten börjar. Vi bor nu mycket centralt i Jerusalem på Hotel Jerusalem Tower. Middag och kvällssamling.

Lördag 21/4 Vi tar bussen till Olivberget och utsikten över staden. Här uppe finns också Himmelsfärdskyrkan och Fader Vår-kyrkan vilka vi besöker. Vi vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit-kyrkan (Herren gråter) ned till Getsemane örtagård och kyrkan där. Vi kommer också till Hanegällets kyrka, namngiven efter Petrus förnekelse och som är byggd på platsen för Översteprästen Kajafas palats. Dagen slutar med besök och gudstjänst på Svenska Teologiska Institutet.

Söndag 22/4  På Israels museum finns en intressant modell av Jerusalem från Jesu tid. Därefter kommer vi till förintelsemuseet Yad Vashem, ett omskakande men viktigt besök. Fri tid för egna upplevelser på eftermiddagen.

Måndag 23/4  Vi besöker Jesu födelsestad Bethlehem och Födelsekyrkan, platsen där Maria födde Jesus. Vi fortsätter med ett besök på Herdarnas äng. Tillbaka i Jerusalem ser vi S:t Anna-kyrkan, där Betesdadammarna ligger. Sedan börjar vi vår långfredagsvandring tillsammans med den lidande Jesus längs Via Dolorosas 14 stationer, där Gravkyrkan/Uppståndelse-kyrkan är den sista stationen.

Tisdag 24/4 Utcheckning från vårt hotell och vi åker mot Döda havet. Först ett bad i det salta vattnet och sedan ett besök på Massadaklippan där Herodes den stores borg låg. Vidare ner till Eilat och Hotel La Playa där vi får några, kanske både lata och innehållsrika dagar.

Onsd, torsdag 25-26/4  Fri tid i Eilat.

Fredag 27/4 Hemresedag. Vi åker till Ben Gurions flygplats och på eftermiddagen lyfter vårt plan mot Europa och Sverige. Åter på Landvetter kl 22.40.


Pris: 17 500:- vid 20 deltagare,  17 050:- vid 25 deltagare, 16 100:-vid 30 deltagare
Allt detta ingår: Reguljärflyg Göteborg-Tel Aviv med Brussels Airline, del i dubbelrum med 10 frukostar och 10 middagar, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide t.o.m dag 8, reseledare/kaplaner.
Tillkommer: Enkelrumstillägg 4 935:-. Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide USD 7,-/dag.
Det finns möjlighet att åka på utflykt till Petra från Eilat.


Upplysningar lämnas av reseledningen:
Göte Siverbo 0706-55 67 17  g.siverbo@gmail.com
Anders Ingmår 0766-234 051  anders.ingmar@svenskakyrkan.se


Förberedande samlingar
Före resan kommer några samlingar att anordnas i Älvsåkers församlingshem vid Kungsbacka som förberedelse inför resan.

Status:
Fullt