Vandringsresa i Israel med Anders & Irén 12-19/11 2018

Vandring i Israel med Anders & Irén 12-19/11 2018
Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp till Jerusalem. Också här vandrar vi ”i Jesu fotspår”. Vandringarna är i lugnt tempo, ca 1-2 mil per dag.

 

12/11 Utresa och transfer från Ben Gurion-flygplatsen till Nasaret.
Vi flyger till Tel Aviv. Där blir vi hämtade med buss för transfer till Nasaret.
Övernattning och middag på hotell i Nasaret.

13/11 Från Nasaret via Sippori till Kana (c:a sex timmar).
Vår första vandringsdag för oss genom det arabisk-israeliska Nasaret och dess sevärdheter: Bebådelsekyrkan med dess otaliga Mariabilder från hela världen, den lilla ortodoxa Gabrielskyrkan och dess fresker och den arabiska marknaden (suq).
Vi vandrar till Sippori, den på Jesu tid vackraste staden i Galiléen. Kanske arbetade Josef och hans son med byggen här. Förutom imponerande väg- och byggnadsrester och ett än mer imponerande vattensystem, finner vi här regionens kanske vackraste mosaikarbeten, bland annat ”Sipporis Mona Lisa”, som följer oss med blicken. Bussen tar oss till Kana som påminner med sin fransiskanska ”Bröllopskyrka”, om vinundret i Kana, Jesu första under. Övernattning och middag i Kibbutz Lavi.

14/11 Från Kibbutz Lavi via Wadi Chamam till Migdal och Genesarets sjö (c:a sju timmar).
Vi vandrar ca 7 timmar genom Galiléens landskap, förbi ”Hittins horn” ner till genom Wadi Chamam (Duvdalen). Bussen kör oss ner till Magdala vid Genesarets sjö.  Utgrävningarna där visar på ett stort kommersiellt center på Jesu tid. I Magdala finns en vacker ny katolsk kyrka dedicerad till de kvinnor som följde Jesus. Där har vi en andakt.  Övernattning och middag på hotell vid Genesarets sjö.

15/11 Sjöns heliga platser.
Vi börjar dagen med en vandring nedför sluttningen på Saligprisningarnas berg där Anders undervisar om de åtta saligprisningarna. Nedanför, vid stranden, ligger Petrus kyrkan, där Jesus bjöd lärjungarna på frukost. Vi fortsätter vandringen längs stranden till fransiskanernas Kapernaum, staden där Jesus bodde i sina 3 verksamma år i Galileen. Sent på eftermiddagen åker vi med buss genom Jordandalen till Döda havet. Övernattning och middag på hotell nära Dödahavet.

16/11 Genom Judéens öken (c:a sex timmar).
Mycket tidigt på morgonen stiger vi över Jordandalens ”kant” och vandrar längs den antika Sockervägen (Derech Ha’Ssuckar) västerut från Döda havet. Vi passerar Nabi Musa som sedan medeltiden av muslimer anses vara Moses grav. Sen körs vi till Jeriko för att gå den hisnande vackra dalen Wadi Quelt och klostret St George som ligger insprängt i klippan.  Dagen avslutas med ett dopp i Döda havet. Övernattning och middag på hotell nära Döda havet.

17/11 Kidrondalen i Jerusalem  (c:a tre timmar).

Se vi går upp till Jerusalem – vi börjar dagen med en utsiktspunkt från Scopusberget och vandrar ner i Kidrondalen till Getsemanekyrkan.  Därifrån tar bussen oss till Herdarnas äng söder om Jerusalem. Dagen avslutas i Trädgårdsgraven med en andakt.. Övernattning och middag på hotell i Jerusalem.

18/11 Gamla stan i Jerusalem (c:a fem timmar).
Vi vandrar igenom de judiska och de kristna kvarteren och går vi ner ett par stationer på Via Dolorosa fram till Uppståndelsekyrkan, även kallad den heliga Gravens kyrka. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter, till exempel Gamla stans tak eller shopping i västra Jerusalem. Övernattning och middag på hotellet i Jerusalem

19/11 Hemresa.
Vi lämnar Jerusalem och återvänder hem.

Reseledare: Resan leds av Anders Sjöberg, känd från TV, präst,teolog, författare, vandrare och inte minst en erfaren reseledare i Det heliga landet.

Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper.

Allt detta ingår: Reguljärflyg Stockholm/Köpenhamn-Tel Aviv, del i dubbelrum 7 nätter med frukost och middag, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide & reseledare.

Tillkommer: Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide ca USD 8,-/dag.

 

Status:
Fullt