Skip to main content

Upplev Israel & Jordanien 2-12 September 2023

Vi reser tillsammans - Vårt systervarumärke King Tours har en mycket innehållsrik resa till Israel och Jordanien. Välkommen att följa med.

Det här är en kombinationsresa där vi besöker två spännande länder på en och samma resa. Israel med sina fantastiska platser som är centrala för tre av världsreligionerna och det magiska Jordanien med Petra och Wadi Rum som höjdpunkter. Vi hinner se det mesta och det bästa av vad dessa två upplevelserika länder har att bjuda på. Vi möter både den bibliska berättelsen och den rika kulturen, samtidigt som vi tar del av de moderna länderna och
människornas liv och vardag.
Vi möter vacker natur, hissnande bergs- och ökenlandskap, spännande städer, god mat och oförglömliga platser. Det blir både en yttre och en inre resa. Reseledare Björn Gusmark, kyrkoherde, berättar för oss om de bibliska platserna.

Dag 1. Vi flyger till Tel Aviv från olika flygplatser i Skandinavien. På flygplatsen möts vi av King Tours representant och guide som tar med oss till hotellet i Netanya för incheckning.

Dag 2. Vi börjar vår rundresa med ett besök i Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store. Här ska vi bl.a. se utgrävningarna från Herodes sommarpalats, den stora teatern och hippodromen. Här mötte Petrus romaren Cornelius och de första hedningarna blev kristna. Vi gör också ett besök i hamnen varifrån Paulus efter några års fångenskap blev skickad till Rom. Sedan går turen vidare mot Gennesarets sjö. Vi får följa med på en båttur på vår ”söndagsskolesjö”. Vår buss tar oss också upp till Saligprisningarnas berg. Vi ska vandra ner mot sjön till Primatkapellet där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker också Kafernaum som idag är en ruinstad, men var en betydande stad på Jesu tid. Vi ser Petrus svärmors hus och var den gamla synagogan låg, där Jesus med all säkerhet har varit. Till lunch får vi chans att prova den kända Petrusfisken och om tiden medger tar vi ett dopp i sjön. Vi reser vidare till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.

Dag 3. Den här dagen ska vi tillbringa i Nasaret, Jesu barndomsstad. Här besöker vi bland annat den stora Bebådelsekyrkan och Precipiceklippan varifrån man ville störta ned Jesus. Vi kommer den här dagen få resa tillbaka till Jesu tid genom att besöka Nazareth Village och där till lunch få smaka tidstypisk mat. Åter till hotellet i Tiberias för middag och övernattning.

Dag 4. Efter frukost tar vi oss till gränsen mot Jordanien. Vår buss kör oss till den jordanska sidan där vi får våra visum och stämplar i passen. Vi kommer nu att byta buss till den jordanska bussen, som vi ska resa runt med till dess att vi kommer tillbaka till Israel. Vi börjar med ett besök vid borgen Ajloun som byggdes på 1100-talet och kan härledas tillbaka till Saladins regim. Vi gör också ett besök i den romerska staden Jerash, som är en av de bäst bevarade romerska städerna i Dekapolisområdet. Beroende på tiden, gör vi en rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, innan vi reser till vårt hotell där vi ska äta vår middag och övernatta.

Dag 5. Vi lämnar Amman för att resa till Madaba där vi ska se den berömda mosaiken föreställande en karta från Egypten till det heliga landets båda sidor om Jordanfloden. Vid vårt besök på berget Nebo, där Moses stod och såg in i det förlovade landet, kan även vi se Döda havet och Jeriko. Kanske t.o.m. Olivberget i Jerusalem, beroende på hur klart vädret är.  Vi får också besöka platsen vid Jordanfloden där Johannes Döparen enligt traditionen döpte Jesus. Därefter reser vi vidare på Kings Highway mot Petra och middagen på vårt hotell.

Dag 6. Denna dag ägnas åt Petra, en av de stora höjdpunkterna på vår resa. Detta kan inte beskrivas utan måste upplevas. Den rosaskimrande staden, vars tempel och gravar är uthuggna direkt ur den rosa stenen, ger starka intryck som vi bär med oss hela livet. Under eftermiddagen lämnar vi Petra för en annan av resans höjdpunkter. Vi ska nu till Wadi Rum, där Lawrence av Arabien spelades in. Vi gör en safari i detta sagolika ökenlandskap och ska denna natt få bo i ett ökenläger med bekväma faciliteter. Vi äter vår kvällsmat under stjärnhimlen innan vi går och lägger oss.

Dag 7. Efter frukost tar vår buss oss till Aqaba där vi ska checka in på vårt hotell för en ledig dag vid Röda havets strand. Det blir skönt att få koppla av och smälta intrycken vi hittills har fått. Middag på hotellet.

Dag 8. Efter frukost lämnar vi Jordanien och reser tillbaka till Israel via Eilat. På andra sidan gränsen blir vårt första besök Masadaklippan vid Döda havet. Det var hit judarna flydde undan romarna och höll stången under deras belägring. Vi besöker också Qumran, klostret där man menar att Johannes Döparen växte upp och där man hittade Dödahavsrullarna drygt 1900 år senare. Vi får också prova på hur det känns att flyta i Döda havets salta vatten innan vi åker till vårt hotell i Jeriko för middag.

Dag 9. Efter frukost går färden de 1200 höjdmeterna upp till Jerusalem. Vi ska börja på Olivberget för att njuta av den underbara utsikten över den heliga staden. Vi vandrar ned från berget längs Hosiannavägen, via Dominus Flevit, till Getsemane, den plats där Jesus valde lidandets väg. Vår buss plockar upp oss i Kidrondalen och tar oss till Betlehem, Jesu födelsestad. Vi besöker Herdarnas äng och den stora Födelsekyrkan, en plats där man firar jul varje dag. Vi får chans att stödja den kristna minoriteten genom att äta vår lunch hos dem och besöka deras affär, som bland annat säljer julkrubbor. Därefter kommer vi till vårt hotell i Jerusalem för middag och övernattning.

Dag 10. Denna dag tar vår buss oss till Lejonporten, där Stefanus blev stenad. Vi ska in i Gamla staden för att få vandra på Via Dolorosa, lidandets väg, i Jesu fotspår till Uppståndelsekyrkan. Vi ska också besöka en vacker och stilla plats, Gordons Golgata eller Trädgårdsgraven som den också kallas, som av en del pekas ut som Jesu grav. Vi ska få ledig tid för shopping i Gamla stadens basarer. Vår resas sista besök blir vid Västra muren, eller Klagomuren som den ibland kallas. Vi inbjuds här att få lägga en bönelapp och be en bön bredvid judarna vid deras allra heligaste plats. Vi återvänder till hotellet för middag och vår sista natt på resan.

Dag 11. Under tidig morgon lämnar vi Jerusalem med transfer till Ben Gurion flygplats.
Vi flyger hem till Skandiavien med många minnen och nya erfarenheter.

I priset 26.990:- ingår: flyg från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg. Del i dubbelrum, halvpension under resan, två luncher, all transfer, inträden enl. program, svensktalande guide i Israel och engelsktalande lokal guide i Jordanien, svensk reseledare och präst.
I priset ingår inte: enkelrumstillägg 8295:-,  övriga luncher, dryck, dricks (ca 10 US dollar/per person och dag för guide, chaufför mm), avbeställningsförsäkring, semesterförsäkring.

Reseledare Björn Gusmark

Fritextsökning
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå