Det heliga landet i mars 2022, med Johan Lamberth

Dag 1. Söndag 13 mars.
På morgonen avgår vår buss från Linköping till Arlanda. Vi landar i Tel Aviv framåt kvällen och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi kör sedan norrut till Nasaret. Middag och skön säng i Jesu hemstad Nasaret.

Dag 2. Måndag 14 mars.
Efter frukost besöker vi de viktigaste platserna i Nasaret och framför allt den mäktiga Bebådelsekyrkan. Sedan kör vi upp till berget Tabor med sin fantastiska utsikt över Galliléen. Middag på vårt hotell i Nasaret.

Dag 3. Tisdag 15 mars.
Vi kommer denna dag att hålla oss runt Gennesarets sjö och börjar dagen med en båttur. Lunch med möjlighet att beställa Petrus-fisk. Sen besöker vi bl a Tabgha där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Här firar vi förhoppningsvis mässa. Vi besöker Kafarnaum där Jesus bodde under sin aktiva tid. Orten Magdala som utgrävts relativt nyligen är mycket intressant. Vi kör sedan genom Jordandalen och förfriskar oss likt Jesus vid Sykars brunn i Nablus, om det politiska läget så medger. Vi kör över bergen ner till Jesu födelsestad Bethlehem där middag och skön säng väntar på vårt centralt belägna hotell.

Dag 4. Onsdag 16 mars.
Heldag i Bethlehem. Vi besöker Födelsekyrkan, herdarnas äng, Den Gode Herdens Skola, fika hos Birgittasystrarna, "Krubb-museet" Nativity Museum liksom Al-Kahf Arts & Crafts center som bl.a. tillverkar glasänglar. Sedan blir det fri tid i den fridfulla staden innan middagen på hotellet.

Dag 5. Torsdag 17 mars.
Vi kör in till Jerusalem och börjar dagen på Olivberget och utsikten över staden. Vi vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit-kyrkan (Herren gråter) ned till Getsemane örtagård och kyrkan där. Vi firar mässa i Getsemane. Sedan vandrar vi genom Hiskias underjordiska vattentunnel som mynnar ut i Siloadammen. Middag och boende på centralt och bra hotell i Jerusalem.

Dag 6. Fredag 18 mars.
På Israels museum får vi se en modell över Jerusalem på Jesu tid. Därefter går vi in i gamla stan och ser Betesda. Sedan börjar vi vår långfredagsvandring tillsammans med den lidande Jesus längs Via Dolorosas 14 stationer, där Gravkyrkan/Uppståndelsekyrkan med den tomma graven är den sista stationen. Slutligen besöker vi Västra Muren, eller Klagomuren, judarnas heligaste plats. Middag och skön säng i Jerusalem.

Dag 7. Lördag 19 mars.
Vi färdas genom Juda bergsöken och åker först till platsen där Jesus döptes. Därefter vidare till världens äldsta stad" Jeriko. En linbana tar oss upp på Frestelsernas berg. Vi ser klostret som klänger på bergssidan och njuter av utsikten. Vidare till Qumran för att se ruinerna efter klostret och platsen där man hittade Döda Havsrullarna 1947. Vi flyter sedan i Döda havet innan vi kör upp till Jerusalem igen.

Dag 8. Söndag 20 mars.
Resdag. Vi åker tidigt på morgonen från Jerusalem och kör till Ben Gurions flygplats där vårt plan lyfter kl 10:20 och vi är åter på Arlanda 17.50 där vår buss väntar på oss. På kvällen är vi åter hemma i Linköping.

Kaplan: Johan Lamberth, präst i Landeryds församling i Linköping
Vi har planerat att fira mässa på flera olika platser under resan. De exakta platserna kan inte bestämmas förrän närmare inpå resan.

Pris. 17.690 kr Enkelrumstillägg: 4.250 kr

Allt detta ingår: Flyg till och från Tel Aviv, via Istanbul. Buss för transfers. Boende i dubbelrum. 7 frukostar och 7 middagar. Lokal svensktalande guide. Entréer och utflykter enligt program. Buss Linköping – Arlanda. t.o.r.
Tillkommer: Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide ca USD 7,- per person/dag samt ev PCR-tester eller liknande påbjudit av israeliska myndigheter vid aktuell tid.

Folder att ladda ner

Pris från:
17 690:-
Dagar:8
- Flyg till och från Tel Aviv, via Istanbul
- Buss för transfer och rundtur
- Boende i dubbelrum
- 7 frukostar och 7 middagar
- Lokal svensktalande guide
- Entréer och utflykter enligt program
- Buss Linköping – Arlanda t.o.r.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/3Flyg från ArlandaDet heliga landet i mars 2022, med Johan LamberthMer än 817 690:-Boka