Det heliga landet - En israelresa med Berth Löndahl

Söndag 24 april
Vi flyger med Turkish Airlines via Istanbul från Köpenhamn 11:25 till Tel Aviv 19:00
Vid ankomsten möts vi av vår guide och vi åker med vår buss till Netanya för att checka in på hotell King Salomon.

Måndag 25 april
Vår buss tar oss norrut och vi stannar i Caesarea, den romerska staden vid havet där Pilatus residerade och Petrus satt fången. Vi åker sedan upp på berget Karmel, till platsen där Elia kämpade med Baals profeter. Härifrån har vi utsikt över Jisreelslätten, berget Tabor och vi skymtar byn Nain. Vidare till Nasaret och den mäktiga Bebådelsekyrkan. Vi åker också upp på berget Precipe, platsen där folket försökte störta Jesus utför bergskanten. Vi bor två nätter på Days Hotel i Tiberias.

Tisdag 26 april
Från Saligprisningarnas berg vandrar vi (om omständigheterna tillåter) ner till Tabgha, platsen där Jesus visade sig för lärjungarna efter uppståndelsen. Här kan vi i stillheten fira mässa. Nära ligger Kafarnaum där Petrus hus finns och så ska vi till Magdala med sina spännande utgrävningar och resans vackraste kyrka. En båttur på Genesaret blir det också..

Onsdag 27 april
Efter frukost åker vi söderut längs Jordanfloden och kommer till platsen där Jesus döptes, Qasr el Yehud. I Jeriko stannar vi till på utsiktsplatsen mot Frestelsernas berg och vi måste förstås doppa oss i Döda Havets salta vatten. Vi åker sedan med kabinbanan upp på Masada, fantastisk utsikt och spännande historia möter oss där. Resan går sedan ”upp mot Jerusalem” och på Scopusberget kan vi se ut över Jerusalem. Vi åker mot Betlehem för att tillbringa natten där på Hotel Bethlehem.

Torsdag 28 april
Vi ska först till Födelsekyrkan. Det var här det började med Jesu födelse och vi tar oss också, om tiden tillåter, till Herdarnas äng. Bussen kör oss sedan upp på Oljeberget. Här ser vi ut över den gyllne staden med dess murar, portar, kyrkor och tempelplats. Vi vandrar ner för den s.k. Hosiannavägen och stannar till vid Dominus Flevit, platsen där Jesus grät över Jerusalem. Längst ner kommer vi till Getsemane med sina uråldriga olivträd, platsen där Jesus våndades och också togs tillfånga. I Jerusalem bor vi 3 nätter på Hotel Prima Park.

Fredag 29 april
Dagen börjar i Yad Vashem, minnesplatsen över förintelsen. I Davids stad möter oss spännande berättelser om kund David och Hiskia. Vi ser också utgrävningarna i Davidson center. Det finns många utgrävningar som bekräftar Bibelns berättelser. Vi vandrar in i Gamla stan och dagen slutar vid Västra muren, den s.k. Klagomuren där judarna samlas vid sabbatens ingång.

Lördag 30 april
En gång stod förbundsarken på Sions berg och nu står vi här. Här finns kung Davids grav och här finns Övre salen, Nattvardssalen. Från Bethesda följer vi Via Dolorosa, smärtornas väg, till Den heliga gravens kyrka. Vi tar oss sedan till Trädgårdsgraven, en härlig plats där det är lämpligt att fira resans sista mässa.

Söndag 1 maj
Vi lämnar Jerusalem och snart sitter vi på flyget för att återvända hem efter en minnesvärd vecka. Från Tel Aviv 16:40, ank Köpenhamn 22:15.

Pris: 16 250:-                                    Enkelrumstillägg: 4 440:-

Allt detta ingår: Flyg till Israel t/r, rundresa med buss, logi i dubbelrum med frukost och middag (halvpension) utflykter och entréer enligt program, lokal guide, svensk reseledare.

Tillkommer: Lunch, måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide ca USD 8,-/dag.

Reseledare är förre kyrkoherden Berth Löndahl

Pris från:
16 250:-
Dagar:8
Flyg till Israel t/r, ett checkat bagage, rundresa med buss, logi i dubbelrum med frukost och middag (halvpension) utflykter och entréer enligt program, lokal guide.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/4Flyg från KastrupDet heliga landet - en israelresa med Berth Löndahl Mer än 816 250:-Boka