Israel - Det heliga landet med Anders Reinholdsson

Följ med på en höstresa till Det heliga landet. Vi besöker kända, heliga platser där historien kommer oss inpå livet och ger hisnande perspektiv. Vi trampar två tusen år gamla stenar och ser samtidigt ett pulserande modernt samhälle. Med Bibelns hjälp leder och berättar vår kaplan och reseledare.

 

3/11Våra flyg avgår från Arlanda och Kastrup till Tel Aviv. Buss och guide väntar och vi åker till vårt hotell för logi och middag.

4/11 Idag står Gennesarets sjö med Saligprisningarnas berg och Kapernaum, där Jesus bodde, på programmet. Vi besöker också Tabgha där Jesus mötte lärjungarna efter uppståndelsen. Här är det lämpligt att fira mässa. Det blir också ett besök i intressanta Magdala som bl a har en av Israels vackraste kyrkor.

5/11 Vi åker ner till Nasaret med den mäktiga Bebådelsekyrkan. I utkanten av Nasaret ligger berget där folkmassan försökte störta Jesus utför bergskanten. Resan fortsätter genom Jordandalen till Döda Havet. Vi besöker platsen för Jesu dop innan vi checkar in på vår kibbutz vid Döda Havet.

6/11 Från Jeriko ser vi Frestelsernas berg och vi måste doppa oss i Döda Havets salta vatten. Vi besöker också Qumran där de viktiga Döda-havs rullarna hittades. Nu går resan ”upp till Jerusalem”. Vårt besök i Den heliga staden börjar på Oljeberget med en hänförande utsikt över Jerusalem. Vi vandrar neråt via Dominus Flevit-kyrkan, platsen där Jesus grät över Jerusalem. Vi är då nästan vid Getsemane där vi får en stilla stund bland olivträden. I Jerusalem bor vi fyra nätter mycket centralt på Tower Hotel.

7/11 Dagen börjar med besök i Davids stad med sin spännande historia om kung David och Hiskia. Sedan besöker vi Nattvardssalen på Sions berg och kung Davids grav. Inte långt därifrån kommer vi till St Peter i Hanegället som minner om Petrus förnekelse. Vi avslutar dagen med en vandring i gamla stan.

8/11 Idag åker vi till Betlehem och firar mässa i Födelsekyrkan. Därefter besöker vi Herdarnas äng. Yad Vashem är det stora museet över förintelsens offer. Det blir ett minnesvärt besök. Snart börjar sabbaten och vi söker oss, liksom många judar, till Västra muren, den s k Klagomuren.

9/11 Vi vandrar in i Gamla stan och följer Via Dolorosa, lidandets väg till Heliga gravens kyrka. Vi ska också besöka Trädgårdsgraven, en härlig plats mitt i den brusande staden. Fri tid på eftermiddagen.

10/11 Vi tar farväl av den gyllene staden och hemresan börjar.

 

Pris:  15 790:-  Enkelrumstillägg:  4 695:-

Allt detta ingår: Flyg Stockholm/Köpenhamn – Tel Aviv, del i dubbelrum med frukost, 7 middagar, entréer och utflykter enl program, reseledare och kaplan, lokal svensktalande guide.

Reseledare: Anders Reinholdsson, prost och Kh em.

Status:
Fullt