Lutherresa med EFS och Fjellstedtska 28/10-1/11

Lutherresa i samarbete med Johannelund, Stiftelsen Fjellstedtska skolan och EFS 28/10 – 1/11 2020

Välkommen med på Lutherresa 2020, då vi också deltar i reformationsdagsfirandet den 31 oktober i Wittenberg. På resan lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen och Sachsen-Anhalt och passerar trevliga och intressanta tyska städer. De som kanske sett den populära Lutherfilmen kan här, på platserna där allting utspelade sig, komplettera sina kunskaper. Följ med på en resa till våra lutherska rötter, med Tomas Nygren och Leif Nordenstorm.

Boka nu och betala anmälningsavgiften 31/8.
 

28/10  Bussen börjar rulla från Lund och Malmö och vi far söderut över Öresundsbron till Danmark. Anslutningsflyg från Stockholm eller Göteborg hämtas på Kastrups flygplats. Sedan går resan vidare med färjan från Gedser till Rostock. I Brehna, norr om Leipzig, ligger vårt hotell Country Park där vi avslutar dagen med middag tillsammans.

29/10 Efter frukost åker vi till Eisleben, orten där Luther både föddes och dog. Vi besöker födelsehuset där det också finns ett ganska nytt och informativt museum. Peter Paul-kyrkan där Luther döptes ligger nära. Vi vandrar också till Andreaskyrkan där Luther ofta predikade, däribland hans allra sista predikningar. Vi fortsätter till den vackra och trevliga staden Erfurt med Mariadomen, den mäktiga katedralen, den historiska Krämerbrücke m.m. Logi och middag på centrala Hotel Radisson Blu.

30/10 Vi börjar dagen i Augustiner-klostret där Luther avgav sina munklöften. Det blir en guidad rundvandring genom detta intressanta och viktiga kloster. Sedan till Eisenach. Här finns möjlighet att äta lunch, besöka Johann Sebastian Bachs födelsehus och museum, besöka Lutherhaus eller strosa omkring i stan. Efter detta tar vi oss upp till riddarborgen Wartburg i utkanten av Eisenach. Vi guidas genom borgen och på slutet kommer vi till Lutherstube, Luthers rum där han översatte Nya testamentet till tyska – folkets språk. Sedan blir det middag och logi på Hotel Belmondo i Wiedemar.

31/10 Reformationsdagen. Hela dagen är vi i Wittenberg. Den 31 oktober 1517 – för drygt 500 år sedan – spikade Martin Luther fast sina 95 teser på Slottskyrkan. Vi besöker de viktigaste platserna i Luthers liv – Slottskyrkan, Stadskyrkan och Lutherutställningen i Lutherhaus. Hela Wittenberg bjuder upp till fest för att fira minnet av Luther och reformationen – med medeltidsmarknad, Lutherspel, gudstjänster, konserter och många besökare i medeltidskläder. På kvällen middag på restaurang i Wittenberg och vi bor centralt på Luther Hotel.

1/11 Efter frukost åker vi hemåt via Rostock där vi tar färjan tillbaka till Danmark. På Kastrup lämnar vi flygresenärerna och därefter går hemresan över Öresundsbron till Skåne.

Reseledare och Lutherguide på resan är:
Tomas Nygren, lärare i systematisk teologi, Johannelunds teologiska högskola
Leif Nordenstorm, präst och direktor på Fjellstedtska skolan

Pris: 6 890:-                                                                 Enkelrumstillägg:  995:-

Allt detta ingår:  Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, fyra middagar, utflykter och entréer enligt program (Bachmuseet och Lutherhaus i Eisenach ingår ej), rundvandring i Augustinerklostret och på Wartburg, reseledare, resemoms.

 

Pris från:
6 890:-
Dagar:5
Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, fyra middagar, utflykter och entréer enligt program (Bachmuseet och Lutherhaus i Eisenach ingår ej), rundvandring i Augustinerklostret och på Wartburg, reseledare, resemoms.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/10BussLutherresa med EFS och Fjellstedtska 28/10-1/11Mer än 86 890:-Boka