På spaning med Munken och Kulan i Det heliga landet, 16-25/6 2019

På spaning med Munken och Kulan i Det heliga landet med Åke Samuelsson

Israelresa för familjer med barn i lågstadie- och mellanstadieålder

Munken och Kulan 2019 16 – 25/6

Dag 1 söndag 16 juni Vid ankomst till Ben Gurion flygplats blir det transferbuss till Kibbutz Nachsholim som ligger vid en Medelhavets strand. Efter middag blir det kvällssamling med presentation. Barnen invigs till spanare av Munken och Kulan.

Dag 2 måndag 17 juni Efter en god frukost åker vi till Caesarea där vi går till Herodes teater, tävlar i Hippodromen och sedan badar. Vår spaning fortsätter med resa upp till Nazareth och Nazareth Village. Där kommer Munken och Kulan i synagogan att berätta om hur det var på Jesu tid. Här äter vi lunch med bröd som bakats på öppen eld, som på Jesu tid. Vi bor på kibbutz Haon vid Genesarets sjö.

Dag 3 tisdag 18 juni Efter frukost reser vi mot Tiberias för en båttur på sjön med fiske. Munken och Kulan är med på båten och berättar om vad som hände på denna märkliga sjö. Efter lunch ger vi oss av upp till Saligprisningarnas berg. Vi besöker platsen Mensa Christi där Jesus visade sig efter uppståndelsen. Åker tillbaka till Haon där vi kan bada i Genesarets sjö.

Dag 4 onsdag 19 juni Vi åker till Yardenit, dopplatsen vid Jordan. Här finns möjlighet att bli döpt. Sedan åker vi till Sachne, bad i varma källor. Vi fortsätter söder över genom Jordandalen, passerar Jeriko och tar in på kibbutz Kalia vid Döda havet.

Dag 5 torsdag 20 juni Tidigt på morgonen åker vi till Masada klippan där Herodes hade sin sommarstuga. Vi åker linbana upp på klippan där vi gör ett spaningsuppdrag. Efter lunch badar vi i Döda havet där man flyter som en kork. Tillbaka till Kalia där den fina poolen väntar på oss.

Dag 6 fredag 21 juni Vi lämnar Kalia tidigt för att åka till Jerusalem. Här ska vi gå genom Hiskias vattentunnel 533 meter i berget och vi kommer fram till Siloadammen där Munken o Kulan berättar. Vi fortsätter till de skriftlärdes trappa.  Därefter Västra muren ”världens mest kända böneplats”. Vi har också bönelappar som vi sätter i muren. Vi checkar in på hotell Jerusalem Garden.

Dag 7 lördag 22 juni. Vi åker upp på Olivberget och ser den vackra utsikten. Vandrar ner till Getsemane trädgård där Jesus brukade be. Vi går genom gamla stan, äter lunch och möts i Trädgårdgraven där vi tittar på graven och firar nattvard.

Dag 8 söndag 23 juni. Halvdag i Jerusalem. Fri vandring. Åker sedan till Natanya för bad och ledigt.

Dag 9 måndag 24 juni Bad och ledigt.

Dag 10 söndag 25 juni Hemresa

Åke berättar bibelberättelsen på platsen vi besöker. Efter kvällarna samlas vi med Munken o Kulan och sammanfattar dagens spaningar. Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant guidar i bussen och har fördjupning om bibeln och Israel för de vuxna senare på kvällen. Här kan vi få svar på våra frågor.  
Läs gärna artikel i "Världen idag" om resan, eller ladda ner artikeln som pdf.

Pris:
Vuxen del i dubbelrum SEK18.995:-

Rabatt nedan gäller när barn bor i samma rum som två betalande vuxna. Barn upp till 2 år har ingen egen plats på flyget.

Barn 0 - ej fyllda 2 år: -18.000:-

Barn 2 - ej fyllda 12 år: -2.600:-

Barn 12 - ej fyllda 14 år: -500:-

Vid bokning uppge barnets/barnens ålder i kommetarsfältet så uppdaterar vi sedan er bokningsbekräftelse med rätt pris.

Allt detta ingår: Flyg från Arlanda eller Kastrup till Tel Aviv, logi i dubbelrum med frukost och middag, utflykter och entréer enligt program, kaplan, reseledare, lokal guide.

Tillkommer: luncher, dryck till måltider, dricks till guide och busschaufför, personliga inköp

Kaplan och reseledare:  Anders Sjöberg – präst, teolog, författare, Israelkännare

Spaningsledare: Åke Samuelsson – skapare av Munken o Kulan

Lokal guide: Irén Kärrbrant – känd och omtyckt Israelguide

Status:
Fullt