Passionsspelen Oberammergau 2020 med Rhen och Mosel

PASSIONSSPELEN 2020 är uppskjutna till 2022. 
Vi inväntar besked angående rutiner kring återbetalning från Passionsspelkommittén i Oberammergau. De har stängt kontoret någon vecka in i april. Därefter återkommer vi med besked om hur vi administrerar återbetalningarna. 

Det kommer troligen att finnas två alternativ. Det första är en återbetalning av inbetalda avgifter samt en förhandsanmälan till Passionsspelen 2022. Vi hoppas att de flesta vill följa med oss till Oberammergau då istället. Det kommer dock att dröja ett tag innan vi har exakta datum för avgångar och resornas upplägg klart. Därför ger vi möjlighet till en icke bindande förhandsanmälan. 
Det andra alternativet gäller de som i nuläget inte räknar med att följa med 2022. Då blir det enbart en återbetalninga av inbetalda avgifter. 

Enligt den info vi har kommer Oberammergau att ta ut en mindre avbokningsavgift vilket vi tyvärr också måste göra för att inte ytterligare öka våra kostnader i den här oväntade situationen. Vi hoppas på allas förståelse för detta. 

Vi återkommer med mer information så snart som möjligt till alla som har bokat någon av våra resor till Oberammergau 2020. 

Med vänliga hälsningar
Exodus Resor

 

PASSIONSSPELEN I OBERAMMERGAU - med Rhen och Mosel

Underbart vackra floddalar längs Rhen och Mosel, romarstaden Trier och, inte minst, det härliga hotellet Bellevue får du uppleva på denna resa där ju ändå huvudmålet är passionsspelorten Oberammergau.

Dag 1  Vi lämnar Skåne och plockar, på tidig förmiddag, upp eventuella flygresenärer på Kastrup. Resan går genom Danmark och med färja från Rödby till Puttgarden. Vårt hotell Geno Hotel finner vi i Baunatal, strax utanför Kassel. Ca 70 mil

Dag 2  Vi fortsätter söderut och vid lunchtid kommer vi till Rüdesheim am Rhein. Efter en del fri tid i staden blir det en båttur på Rhen då vi bl a passerar den besjungna klippan Loreley. Vi gör sedan som kejsare Akihito gjorde, tar in på fashionabla Hotel Bellevue i Boppard. Ca 25 mil

Dag 3  Efter frukost blir det utflykt längs floden Mosel till Trier, Tysklands äldsta stad. Vi får här en guidad rundvandring i den gamla romarstaden. På tillbakavägen blir det provning av Moselviner. Logi på Hotel Bellevue. Ca 28 mil

Dag 4  Nu åker vi mot Oberammergau. Vi kommer fram, checkar in, äter middag och sedan kan man efter behag upptäcka Oberammergau. Vi bor på Hotel Wolf som har det absolut bästa läget bara några meter från Passionsspelshuset (passionsspelsadministrationen reserverar sig för ändringar).

Dag 5  Vi intar frukost i lugn och ro och sedan är det fri tid fram till dess spelen börjar kl 13.30. Det blir ett längre uppehåll för middag, sedan fortsätter spelen kl 19.00.

Dag 6  Med, förmodligen, djupa intryck lämnar vi passionsspelorten Oberammergau för denna gången. Vi färdas ganska rakt norrut och sista natten blir på Geno Hotel i Baunatal. Ca 55 mil

Dag 7  Hemresedag. Vi passerar Hannover och Hamburg och snart är vi tillbaks på Kastrup och sedan Skåne. Ca 69 mil

Pris:  14 490:-                           Enkelrumstillägg:  1 995:-  tillgången på enkelrum i Oberammergau är begränsad

Allt detta ingår: Bussresa, logi i dubbelrum på goda mellanklasshotell med frukost och middag, i Oberammergau mellanklasshotell på bästa läge, 1:a klass biljetter till Passionsspelet, entréer och utflykter enligt program, lokal guide i Trier, svensk reseledare/kaplan, resemoms.

Den 20 sept utgår bussen från Jönköping med möjlighet till påstigning utmed E4 söderut.
På Kastrup stannar vi vid terminal 3 vilket underlättar för den som vill ansluta till resan via tåg eller flyg. 

Reseledare är förre kyrkoherden och prosten Anders Reinholdsson.

Infoblad att ladda ner

Se även Oberammergau med Passau och Schweiz, Oberammergau med Tyrolen och Oberammergau med Krakow och Tatrabergen

Status:
Fullt