Passionsspelen Oberammergau 2020 med Wittenberg, Mainau m.m. 3-10/9

Denna resa utgår från Västkusten med ett program som kombinerar bra biljetter i Oberammergau med ett innehållsrikt och berikande program på vägen dit och hem.

3 september
Vi startar i Brålanda och sedan finns möjlighet till påstigning vid St Pauli kyrka i Göteborg och längs E6an. Färden går genom Danmark och vi åker färja mellan Gedser och Rostock. Första natten blir på Hotel Van der Valk strax söder om Berlin.

4 september
Vi fortsätter till Wittenberg. Det blir besök i Lutherhuset och i Slottskyrkan där Martin Luther och Melanchton är begravda och i Stadskyrkan där Luther ofta predikade. Resan fortsätter söderut till Erfurt. Vi ser Domen och den gamla fina stadsdelen och vi får en guidad rundvandring i Augustinerklostret där Luther bodde som munk. Logi på centrala Hotel BW Excelsior.

5 september
Dagens mål är västra Österrike. Vårt hotell Central Löwen ligger i Feldkirch, nära gränsen till både Schweiz, Lichtenstein och Tyskland.

6 september
Vi åker till Bregenz, en österrikisk stad vid Bodensjön. Härifrån tar vi färjan till vackra Lindau vars gamla stadsdel ligger på en ö. Tillbaks i Lindau kan man strosa i staden eller ta linbanan upp på berget Pfänder för en liten vandring eller bara njuta av utsikten.

7 september
Vi checkar ut från hotellet och kör de 8 milen till Lennart Bernadottes kända blomsterö, Mainau. Vi stannar några timmar för att fika, äta lunch och vandra runt i den fantastiska parken. Efter besöket väntar vårt 4-stjärniga och centralt belägna Hotel Sonnenhof i Oberammergau på oss (Oberammergau förbehåller sig rätten att ändra hotell).

8 september
På förmiddagen ges det tillfälle att strosa runt i Oberammergau, titta på byn, träsniderierna och annat. Det var här som Eva Spångberg utbildade sig. På eftermiddagen och kvällen är det Passionsspelen som gäller. Det blir en lång paus för middag innan spelen fortsätter.

9 september
Frukost och avresa från Oberammergau. Första dagsetappen på hemvägen, som också ger oss tid att smälta och delge erfarenheter från spelen, tar oss norrut. Lämpligen kan en lunchpaus tas i den gamla staden Rothenburg ob der Tauber. Den sista natten bor vi i Hannover.

10 september
Vi lämnar hotellet på morgonen för att bege oss norrut mot Puttgarden. Där tar vi färjan till Rödby i Danmark. Snart är vi tillbaks till Sverige och kan summera en givande vecka tillsammans.

Vi återkommer med exakta tider för avresa. Planerade stopp för påstigning är: Brålanda, Göteborg, Varberg, Halmstad, Helsingborg, Malmö, Kastrup. Med reservation för ev. ändringar. Ange gärna i kommentarsfältet var ni önskar stiga på.

Reseledare är Carl Magnus Adrian. Carl Magnus har stor erfarenhet, både av Passionsspelen i Oberammergau och av att resa i Tyskland.

Pris: 15 290:-                               Enkelrumstillägg: 1 290:-

I resans pris ingår :

Bussresa, färjor, vägavgifter, resemoms, Passionsspelen med biljetter i kategori 1 och boende centralt i Oberammergau. (med reservation för ändring från Passionsspelskommittén) , del i dubbelrum, halvpension, dvs 7 frukostar och 7 middagar. Utflykter och entréer enligt program.

Tillkommer:
Eventuell biljett till Pfänders linbana, luncher, måltidsdrycker, avbeställningsskydd, reseförsäkring.

Pris från:
15 290:-
Dagar:8
Bussresa, logi i dubbelrum på goda mellanklasshotell med frukost och middag, i Oberammergau mellanklasshotell med centralt läge, 1:a klass biljetter till Passionsspelet, entréer och utflykter enligt program, div lokala guider, svensk reseledare/kaplan, resemoms.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/9BussPassionsspelen Oberammergau med Wittenberg, Mainau m.m. 3-10/9
Reseledare: Carl Magnus Adrian
Mer än 815 290:-Boka