Oberammergau - vanliga frågor

PASSIONSSPELEN 2022

Här följer lite praktisk information inför resorna till Oberammergau

Parkering och övernattning
Många reser till påstigningsplatsen och behöver parkering och övernattning före eller efter resan.
Vi har sammanställt lite information om hotel och parkering i Lund, Malmö, Köpenhamn och Arlanda på vår hemsida under rubriken "Övernattning och parkering vid utresa/hemresa"

Hemkomsttider
Det är lite svårt att ange exakta hemkomsttider eftersom det beror på trafiksituationen på hemresedagen. Här följer våra beräknade tider till Malmö/Hyllie. Kastrup passerar vi ungefär en halvtimma tidigare och till Lund kommer vi en halvtimme senare. Ta till lite rejäl marginal om ni ska boka anslutande tåg eller flygbiljetter. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för förseningar som kan uppkomma under resan.
11-17 maj: Hemkomst Hyllie ca 18:00
16-22 maj: Hemkomst Hyllie ca 18:00
30 maj - 6 juni: Hemkomst Hyllie ca 17:30
1-7 augusti: Hemkomst Hyllie ca 18:00
26 aug - 1 sept: Hemkomst Hyllie ca 18:00
18 - 24 aug: Hemkomst Jönköping ca 22:00

Pass
Tänk på att man behöver pass på resor även inom Europa. Passet behöver vara giltigt under restiden. Det behöver inte gälla ett visst antal månader efter resan, vilket ofta är fallet vid resor utanför Europa. Det går också bra med nationellt id-kort som man skaffar hos polisen. Körkort och andra identitetshandlingar fungerar inte som legitimation utanför Sverige.

Namnuppgifter
Vi påminner om att samtliga förnamn och efternamn ska finnas med i bokningen. Oberammergau har det kravet som en del av säkerheten kring arrangemanget .Vänligen komplettera i er bokning om det inte redan är gjort. Logga in under "Mina bokningar" med bokningsnummer och det lösenord som står på bokningsbekräftelsen.

Väder och kläder
Passionsspelen uppförs i en stor och rymlig lokal. Det är tak över alla sittplatser och även väggar. Det är dock öppet över scenen vilket medför att det framåt kvällen kan bli lite svalt även inne i lokalen. Tänk på att ta med en tröja.

Covid och restriktioner
Tyskland håller på att avskaffa många av de restriktioner som rått. Fortfarande (mars 2022) gäller att alla som reser in i Tyskland skall visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering eller tillfrisknande. Vi hänvisar till www.swedenabroad.se för uppdaterade regler. Krav finns fortfarande också på att man ska ha mask i kollektivtrafiken och en del andra platser, så det kan nog vara bra att ha med sig masker om det skulle behövas. Regelverket ändras troligen och kan också se olika ut för de olika delstaterna i Tyskland.