Passionsspelen i Oberammergau med Krakow och Tatra 20-28/7 2020

PASSIONSSPELEN 2020 är uppskjutna till 2022. 
Vi inväntar besked angående rutiner kring återbetalning från Passionsspelkommittén i Oberammergau. De har stängt kontoret någon vecka in i april. Därefter återkommer vi med besked om hur vi administrerar återbetalningarna. 

Det kommer troligen att finnas två alternativ. Det första är en återbetalning av inbetalda avgifter samt en förhandsanmälan till Passionsspelen 2022. Vi hoppas att de flesta vill följa med oss till Oberammergau då istället. Det kommer dock att dröja ett tag innan vi har exakta datum för avgångar och resornas upplägg klart. Därför ger vi möjlighet till en icke bindande förhandsanmälan. 
Det andra alternativet gäller de som i nuläget inte räknar med att följa med 2022. Då blir det enbart en återbetalninga av inbetalda avgifter. 

Enligt den info vi har kommer Oberammergau att ta ut en mindre avbokningsavgift vilket vi tyvärr också måste göra för att inte ytterligare öka våra kostnader i den här oväntade situationen. Vi hoppas på allas förståelse för detta. 

Vi återkommer med mer information så snart som möjligt till alla som har bokat någon av våra resor till Oberammergau 2020. 

Med vänliga hälsningar
Exodus Resor

 

På denna resa till Oberammergau har vi ett annorlunda upplägg som innebär att vi nästan får två resor i en och att vi har ett fokus på Europas historia. Vår erfarna reseledare, Jenny Öhman, forskar i historia och har förmågan att göra dåtiden levande för oss.

20/7 Vår buss utgår från Aneby mitt på dagen. På resan söderut finns det möjlighet till påstigning. På kvällen når vi Karlskrona där vi tar nattfärjan till Gdynia i Polen. Middag väntar oss ombord.

21/7 På morgonen vaknar vi i Polen och efter en riklig frukostbuffé ombord påbörjar vi vår resa genom detta land mellan öst och väst som ofta varit i händelsernas centrum. Vi stannar till utmed vägen för att se några av de historiska platserna och för att äta lunch. På kvällen når vi fram till den fantastiskt vackra staden Krakow och vårt hotell för de kommande två nätterna. Middag väntar oss när vi kommer fram. ca 61 mil

22/7 Det finns platser och händelser i Europas historia som inte får glömmas. Idag ger vi möjlighet att besöka Auschwitz och Birkenau där vi får guidade visningar. På eftermiddagen vår vi tid att upptäcka Krakow på egen hand innan vi äter gemensam middag på kvällen. En av kvällarna i Krakow kommer vi att äta middag på en restaurang med Klezmer-musik, en musikstil som har sitt ursprung i den judiska traditionen i östeuropa.

23/7 Vi lämnar Krakow på morgonen och åker vidare till den välkända Saltgruvan någon mil bort. Här blir det en guidad visning av de väldiga underjordiska salarna. Efter detta besök fortsätter vi till Zakopane i Tatrabergen. Där finns det möjlighet att strosa runt i lugnt tempo och smälta intrycken från gårdagen. Man kan ta linbanan upp i bergen och njuta av vyerna eller njuta på vårt spahotell innan middag.

24/7 Denna dag börjar med vackra vyer. Vi åker genom Tatrabergen som är den högsta delen av Karpaterna. Bergen bildar gräns mellan Polen och Slovakien. Vi avslutar dagen med en guidad tur i Bratislava, en av Europas mindre kända huvudstäder men med en rik historia. Vi bor över i Bratislava och har middag på hotellet. ca 35 mil

25/7 Vi lämnar det tidigare öst-europa bakom oss och fortsätter mot Wien på vår färd mot Oberammergau. Efter ett kort besök i denna välbekanta storstad fortsätter vi vår färd genom Österrike. Vi får tid att förbereda oss för det som ligger framför oss och resans huvudmål: Passionsspelen i Oberammergau. På kvällen når vi fram till trakten kring Oberammergau där vi bor i Oberau de kommande två nätterna (med reservation för ändringar från passionsspelskommittén). ca 60 mil

26/7 Idag åker vi den korta biten till Oberammergau. Förmiddagen ger oss tid att strosa runt i denna pittoreska by och se bl.a. det träsnideri som är en viktig tradition här. På eftermiddagen börjar passionsspelen och håller på ända till kvällen, med avbrott för middag.

27/7 Med, förmodligen, djupa intryck lämnar vi passionsspelorten Oberammergau för denna gången. Vi färdas ganska rakt norrut och sista natten blir i trakten av Hannover. Ca 55 mil

28/7 Nu är det dags att summera en innehållsrik resa. På vår väg hemåt passerar vi Hamburg innan vi tar färjan i Puttgarden för att komma tillbaka till Skandinavien. På kvällen är bussen åter i Aneby. ca 78 mil

Infoblad finns att ladda ner här.

Reseledare: Jenny Öhman, Uddevalla
Chaufför och kaplan: P-O Ängegärd, Aneby

Se även Oberammergau med Passau och Schweiz, Oberammergau med Rhen-Mosel samt Oberammergau med Tyrolen.

 

Pris från:
195:-
Dagar:1
Lite viktig information:

Datum ovan är ett ”hitte-på-datum” eftersom bokningsprogrammet måste ha något där.

Vi har börjat planera resorna 2022 men program och datum är inte fastställda ännu. Vi återkommer så snart som möjligt.

- kontrollera att namn- och adressuppgifter är korrekta
- fyll i bankens namn, clearingnummer och bankkonto i rutan ”Återbetalning Bankkontonummer”
Clearingnr: Swedbank och Sparbankerna som börjar med 8 består av fem siffror 8###-#, övriga clearingnummer är fyra siffror. Kolla att kontonumret blir korrekt. Obs att det är bankkontot, inte numret på ev betalkort, som ska anges.

Tack för hjälpen.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/5Återbetalning samt intresseanmälan 2022Mer än 8195:-Boka
1/5Enbart återbetalning Mer än 8195:-Boka