Passionsspelen i Oberammergau 2022 med Harz 20-26/9

En resa i samarbete med Reinholds buss.


Passionsspelen i Oberammergau uppfördes för första gången 1634 och har sedan dess, i stort sett, uppförts vart 10:e år. Spelen, som skildrar de sista dagarna i Jesu lidandes historia, är kända över hela världen och nästan en halv miljon besökare väntas under 2022. Det unika och proffsiga passionsspelet är huvudmålet men vi besöker också området Harz med sin vackra natur och korsvirkestäta orter. Välkommen med!

OBS! Ansvarig arrangör av denna resa är Reinholds buss. Önskar ni komma i kontakt med dem - återkom till Exodus Resor för detta.

20/9
Vår bekväma buss avgår från Jönköpingstrakten och vi åker söderut genom Danmark. Det blir färja från Rödby till Puttgarden, vi passerar i utkanten av Hamburg och på kvällen väntar middag och bäddar på Klosterhotel Wöltingerode nära Goslar. Här bor vi bekvämt i trevlig miljö.
21/9
Vandringsleden Harzer Klosterwanderweg går förbi vårt hotell och de som vill kan vandra en bit på denna. De som inte vill vandra ansluter med bussen bortåt lunchtid och vi fortsätter till världsarvet Quedlingburg. Här kan vi strosa runt bland mängder av korsvirkeshus, helt unikt. Åter till Klosterhotellet.
22/9
Vi bor nära kejsarstaden Goslar som också är ett världsarv. I denna vackra lilla stad finns många korsvirkeshus, en gammal stadskärna och en kejsarborg. Idag ser vi också, med hjälp av lokal guide, lite mer av området Harz.
23/9
Vi styr söderut mot renaissancestaden Augsburg, den tredje världsarvsstaden på denna resan, som fått sitt namn efter kejsare Augustus. Här tillkom den augsburgska bekännelsen med hjälp av Filip Melanchton och även Martin Luther. Handelsfamiljen Fugger var verksamma här, Berthold Brecht föddes här och här tillverkades den första dieselmotorn. Vi ser det bästa av stan på en guidad tur. Vi serveras middag och bor på Ringhotel Alpenhof.
24/9
Efter frukost åker vi direkt till Oberammergau. Nu blir det tid att strosa runt bland de vackra husen, kanske besöka någon träsnidare, äta lunch m.m. Kl 13.30 börjar passionsspelet, det blir en lång paus 16.00 till 19.00 och spelet slutar ca 21.30. Vi bor centralt och bra i centrala Oberammergau (med reservation för ändringar).
25/9
Nu åker vi norrut, förmodligen med djupa intryck av det storslagna passionsspelet. Vi gör en lunchpaus i den speciella staden Rothenburg o. d. Tauber. Natten tillbringar vi i Norra Tyskland.
26/9
Vi fortsätter hemåt, åker färja Rostock – Gedser, och snart har vi svensk mark under fötterna.

 

Anslutningar
06:00 Nässjö, Korngatan 3 (Reinholds Buss)
06:40 Jönköping, M2 Center (Circle K)
07:30 Värnamo, Bredasten (Circle K)
08:50 Örkelljunga, Skåneporten (Circle K)
09:30 Helsingborg, Forsea (fd Scandlines)

Vänligen skriv i kommentarer var ni önskar stiga på.

Reseledare: Kh em Carl Magnus Adrian

Pris per person: SEK14.250:- del i dubbel.

Allt detta ingår: Bussresa, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, dryck till middagen i Oberammergau, biljett i kategori 1 till Passionsspelet
Lokalguide i Goslar och Augsburg, svensk reseledare

Önskas avbeställningsförsäkring, SEK1050:- , vänligen meddela detta i kommentarsfältet.

 

 

Pris från:
14 250:-
Dagar:7
Bussresa, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar
Dryck till middagen i Oberammergau, biljett i kategori 1 till Passionsspelet
Lokalguide i Goslar och Augsburg, svensk reseledare
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/9BussPassionsspelen Oberammergau i samarbete med Reinholds buss
Reseledare: Carl Magnus Adrian
Fullbokad, väntelista14 250:-Boka på väntelista