Skip to main content

Resa till Island 20-24 aug

En resa till Island är något utöver det vanliga. Vilt och kargt men med hisnande upplevelser i storslagen natur. Vi har valt att bo på samma hotell alla nätterna och centralt i Reykjavik. På dagarna gör vi utflykter med lokal guide som berättar initierat om detta annorlunda land. Välkommen med!

Sön 20/8 Vi flyger på morgonen från Arlanda eller Kastrup till Keflavik. Vår buss med lokal guide tar oss till Reykjavik, världens nordligast belägna huvudstad med ca 120 000 invånare. I och runt Reykjavik bor två tredjedelar av Islands befolkning. Vi börjar vår isländska upptäcktsfärd med en stadsrundtur. Vår inkvartering blir på Hotel Cabin och middagen intar vi på en restaurang en bit från hotellet.

Mån 21/8 På dagens utflykt ser vi först Bessastadir, presidentens residens med vita byggnader och röda tak från 1761 och bredvid en kyrka med vackra glasfönster. Vi fortsätter till halvön Reykjanes med ett fascinerande landskap med vulkankratrar, lavafält, geotermiska områden och här finns den berömda Blå lagunen. Här kan vi simma runt i hälsosamt, mineralhaltigt, varmt och turkost vatten omgiven av svart lava och vita ångmoln. En häftig upplevelse.

Tis 22/8 Under dagsturen ”Golden Circle” förenas kultur, natur, historia och det geologiska Island. Här hittar vi Thingvellir där världens äldsta parlament fanns, vi förundras över den högt sprutande Geysir, ser vattenmassorna välla fram i det vackra vattenfallet Gullfoss och vi besöker katedralen i Skalholt.

Ons 23/8 Idag åker vi mot sydkusten, också denna en innehållsrik utflykt. Fiskebyar, vattenfallet Seljalandsfoss, glaciären Eyjafjöll och hembygdsmuséet i Skogar hör till upplevelserna. Vi ser också Viks märkliga svarta lavastrand. Denna sista kväll äter vi gemensam middag på restaurang i Reykjavik.

Tors 24/8 Hemresan står för dörren och vi åker till Keflavik för vidare färd mot Sverige.

Pris:  15 900:- per person    Enkelrumstillägg: 2 990:-

Allt detta ingår: Resa med reguljärflyg, logi i dubbelrum med frukost, 2 middagar, utflykter och entréer enligt program, Blå lagunen med ”Comfort package”, lokal guide, reseledare.

P-O Ängegärd är Exodus Resors representant och reseledare på resan där vi alltså har lokal isländsk guide under dagarna.

Fritextsökning
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå