Rhendalen med Hildegard av Bingen 26/8 - 1/9

Rhendalen bjuder på ett fantastiskt landskap. Vår resa är på hösten, som också är vinets tid. Utöver vinprovning och båttur på Rhen kommer vi att göra oss bekanta med en av de märkligaste kvinnorna som levde under medeltiden, nämligen Hildegard av Bingen (1098-1179.  Hon utbildade sig, grundade kloster, skrev recept, komponerade musik, var kunnig i teologi, läkekonst, kosmologi mm och hade en unik helhetssyn på människan. En kvinna som under kvinnoföraktets tid brevväxlade med kejsare och påvar och som bemöttes med djupaste respekt. Vår ”Hildegard-kännare” är Göran Magell, som hjälper oss att lära känna Hildegard och den miljö där hon verkade. Under dagarna vid Rhen bor vi på Hildegardforum som är ett centrum för allt som har med Hildegard av Bingen att göra. I våra andakter följer vi den vilsamma och kravlösa ordning som används på Wettershus Retreatgård.

26/8
På eftermiddagen avgår vår buss från Jönköpingstrakten. Med stopp för påstigning och kvällsmat utmed E4 söderut når vi Trelleborg på kvällen. Den stora och bekväma färjan mellan Trelleborg och Travemünde blir vårt första nattlogi. Ca 33 mil.

27/8
Redan tidigt denna dag är vi på tysk mark och fortsätter vår resa mot Rhen-dalen. Under färden i bussen får vi introduktioner om Hildegard av Bingen och hennes liv. På sen eftermiddag når vi Bingen och installerar oss i Hildegard Forum som blir vårt hem de närmaste dagarna. Ca 64 mil.

28–30/8
Några innehållsrika dagar väntar oss. Vår lokalguide tar oss till ett flertal platser som har anknytning till Hildegard som Museum am Storm, Disibodenberg klosterruin, nuvarande Hildegardsystrars kloster Eibingen, Rochuskapelle/Basilika St Martin m.m. Vi kommer även att ta vara på den vackra omgivningen i Rhen-dalen, en båttur på Rhen och vinprovning ingår i programmet.

31/8
Hemresan påbörjas med en tur till Lorelei-klippan med en bedårande utsikt över Rhen. Därefter fortsätter vi norrut till trakten kring Hannover där vi hittar vårt övernattningshotell. Ca 46 mil.

1/9
Efter några innehållsrika dagar är det dags att summera intrycken under tiden färden fortsätter norrut. Via färjan från Puttgarden till Rödby når vi Danmark, och snart är vi i Sverige. Till kvällen är vi åter i Jönköping efter en resa som har vidgat våra vyer. Ca 78 mil.

Boende i Bingen är Hildegardishaus, granne med det nuvarande klostret. Rummen är av olika storlek och har dusch och wc på rummet. Vi tillämpar ingen prisskillnad mellan de olika rummen. Om resegruppen blir större så finns det också rum i Hildegardssystrarnas kloster i en närliggande byggnad. Dessa rum har dusch och wc i korridoren. Vi får även tillgång till ett kapell för andakter samt enskild begrundan och reflektion.


Ciceron på vår resa är Göran Magell, präst, läkare och Hildegard-kännare.

Kaplan är Rosie Gard, föreståndare på Wettershus retreatgård. Under resan kommer vi att använda den vilsamma och kravlösa ordning för andakter som används på Wettershus.

Pris: 9.480:- enkelrumstillägg 1580:-

Allt detta ingår: Bussresa, insides dubbelhytt på färjan, logi i dubbelrum med frukost, 5 middagar, utflykter, guidade rundturer och entréer enligt program, båttur på Rhen, vinprovning, reseledare och kaplan, resemoms

Infoblad att ladda ner finns här.

Affisch att sätta upp

 

Pris från:
9 480:-
Dagar:7
Bussresa, insides dubbelhytt på färjan, logi i dubbelrum med frukost varav 4 nätter på Hildegardforum i Bingen, 5 middagar, utflykter, guidade rundturer och entréer enligt program, båttur på Rhen, vinprovning, reseledare och kaplan, resemoms
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/8BussRhendalen med Hildegard av BingenMer än 89 480:-Boka