Assisi och Rom

Assisi och Rom i hösttid. De första dagarna i Assisi är det lite lugnare tempo där det finns tid för egna promenader, reflektioner och att ”hinna ifatt sig själv”. Därefter åker vi vidare till Rom. Där väljer vi att fokusera på sådant som har med Rom som en centralort i den kristna kyrkan att göra. Det är en resa där programmet även ger utrymme för egentid, reflektion och avslappning.
Vi har möjlighet till gemensam morgon- och aftonbön och kommer även att fira mässa tillsammans vid ett par tillfällen.

Det är fortfarande möjligt att boka resan. Vi måste dock dubbelkolla att det fungerar med flyg och boende innan vi kan bekräfta platsen. Välkommen att boka "på väntelista".

5/10  Vi anländer till Rom med flyg vid lunchtid. En värd möter oss på flygplatsen och hjälper oss tillrätta. Bussen som möter upp tar oss till Assisi. Vi stannar för ett lunchstopp på vägen. Sent på eftermiddagen kommer vi till Assisi där vi bor tre nätter på benediktinsystrarnas gästhem San Giuseppe i centrala Assisi. Själva boendet hjälper oss att varva ner med sina spartanskt inredda rum, vackra utsikt och tillgång till kapellet.

6/10  På förmiddagen ger vi möjlighet att vara med på mässan i St Fransiskusbasilikan. Senare på dagen vandrar vi tillsammans med vår svensktalande guide till San Damiano där Fransiskus hade en avgörande upplevelse. På kvällen berättar systrarna i boendet om sitt liv och sin verksamhet i klostret.

7/10  En guidad rundtur i centrala Assisi står på programmet. Då får vi mycket att tänka på utifrån Fransiskus och hans liv. På eftermiddagen ges det möjlighet till vandring på egen hand i landskapet och tid för att smälta intrycken.

8/10  Efter frukost lämnar vi Assisi och beger oss till Rom. Här ska vi bo centralt hos Birgittasystrarna i tre nätter. På eftermiddagen blir det tid för var och en att besöka det historiska Rom på egen hand. För de som vill inbjuder vår reseledare till en promenad i det historiska Rom med Spanska trappan, Fontana di Trevi med mera.

9/10  På onsdagar är det audiens med påven på Petersplatsen. Vi går gemensamt dit för att vara med bland tusentals pilgrimer vid detta tillfälle. Senare på dagen har vi en vandring i centrala Rom där vi besöker flera kyrkor ”i helgonens spår” tillsammans med vår svensktalande guide.

10/10  Den här dagen är vikt för besök i Vatikanen. Vår lokala svensktalande guide med stor kännedom om Vatikanen ger oss mycket kunskap och inblick. Under dagen kommer vi besöka Vatikanens trädgårdar, Peterskyrkan, Vatikanmuséerna med Sixtinska kapellet. På kvällen får vi en visning i huset hos Birgittasystrarna.

11/10  Efter några dagar i Assisi och Rom är det dags att åka hemåt. Vi lämnar Birgittasystrarna och bussen tar oss först till Katakomberna där vi får en visning på svenska. Därefter fortsätter vi till flygplatsen för en sen lunch och incheckning. Vi hoppas att vi har många rika intryck med oss hem, men även att vi har fått tid att smälta en del av dem redan på plats.

 

Status:
Fullt