Assisi och Rom

Assisi och Rom i hösttid. De första dagarna i Assisi är det lite lugnare tempo där det finns tid för egna promenader, reflektioner och att ”hinna ifatt sig själv”. Därefter åker vi vidare till Rom. Där väljer vi att fokusera på sådant som har med Rom som en centralort i den kristna kyrkan att göra. Det är en resa där programmet även ger utrymme för egentid, reflektion och avslappning. I både Rom och Assisi blir det en del promenader till de olika besöksmålen. Vi bor centralt på båda orterna. Assisi ligger uppe på en kulle. I Rom tar det ca 30-45 min att gå till Vatikanen.
Vi har möjlighet till gemensam morgon- och aftonbön och kommer även att fira mässa tillsammans vid ett par tillfällen.

15/10
Vi anländer till Rom med flyg vid lunchtid. Därifrån åker vi buss till Assisi där vi kommer att bo mycket centralt hos Franciskanersystrarna i Casa di ospitalitá "Maria immacolata".

16/10
Idag står en guidad rundtur med svensktalande guide i centrala Assisi på programmet. Då får vi mycket att tänka på utifrån Fransiskus och hans liv. På eftermiddagen ges det möjlighet till vandring på egen hand i landskapet och tid för att smälta intrycken.

17/10
Under en del av dagen vandrar vi tillsammans med vår guide till San Damiano, där Fransiskus hade en avgörande upplevelse. På någon av kvällarna berättarna systrarna i boendet om sitt liv och sin kallelse.

18/10
På förmiddagen ger vi möjlighet att vara med på mässan i St Fransiskusbasilikan. Efter lunch säger vi adjö till Assisi för att åka till Rom där vi bor centralt hos Birgittasystrarna.

19/10
Idag blir det tid att besöka centrala Rom på egen hand eller tillsammans i mindre grupper. Vi kommer även att få en guidad visning av katakomberna. På kvällen berättar Birgittasystrarna om sitt hus och om den heliga Birgittas tid i Rom.

20/10
Den här dagen är vikt för besök i Vatikanen. Vi börjar tidigt med Vatikanens trädgårdar. Efter lunch besöker vi Vatikanmuséerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Vår lokala guide, som för övrigt är den enda svensktalande guiden med behörighet för Vatikanens trädgårdar, har stor kännedom ger oss mycket kunskap och inblick.

21/10
På onsdagar är det vanligen audiens med påven på Petersplatsen. Om det inte är några ändringar så går vi gemensamt dit för att vara med bland tusentals pilgrimer vid detta tillfälle. Senare på dagen har vi en vandring i centrala Rom där vi besöker flera kyrkor ”i helgonens spår” tillsammans med vår svensktalande guide.

22/10
Efter några dagar i Assisi och Rom är det dags att åka hemåt. Vi lämnar Birgittasystrarna på morgonen och beger oss till flygplatsen. Vi hoppas att vi har många rika intryck med oss hem, men även att vi har fått tid att smälta en del av dem redan på plats.

Pris: 13 280:-    Enkelrumstillägg: 1 950:-

Allt detta ingår:
Flyg till Rom t/r, logi i dubbelrum med halvpension, utflykter, guidade turer och entréer enligt program, svensk reseledning, lokala svensktalande guider, resemoms.

Vi kan erbjuda samma pris på resan som 2019, men har gjort den en dag längre med ytterligare en övernattning i Rom.

För den som vill finns möjlighet att istället resa tåg till Assisi och Rom. Pristillägget är ca 3.500:-  beroende på tillgång till biljetter i sov- eller liggvagn. Preliminär avresa från Sverige på morgonen den 14 okt och hemkomst på kvällen den 23 okt.

Pris från:
13 280:-
Dagar:8
Flygresa från Arlanda eller Kastrup, del i dubbelrum med 7 frukostar och 7 middagar, entréer och utflykter enligt program, svensktalande guide i Assisi, Rom, Vatikanen och katakomberna, busstransfer, svenska reseledare/kaplan
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/10Flyg från ArlandaAssisi och Rom
Reseledare: Anders Reinholdsson
Mer än 813 280:-Boka
15/10Flyg från KastrupAssisi och Rom
Reseledare: Anders Reinholdsson
Mer än 813 280:-Boka