Pilgrimsvandring Spanien etapp 2


Pilgrimsvandring på egen hand från Estella till Burgos

Pris utan flyg och transfer per person
Pension/ Hostel          dubbelrum   6 950:-        enkelrumtiilägg      1 450:-
Mellanklasshotell       dubbelrum   7 800:-        enkelrumtillägg      1 950:-

Boka till:
- Flyg och transfer paket 6 495:- SEK per person (flyg från Arlanda eller Kastrup till Spanien och transfer från flygplats till hotell i Estella)

I priset ingår:
- Flyg och transfer(om detta alternativ är bokat),
- logi i dubbelrum med du/wc på rummet,
- frukost,
- bagagetransport mellan hotellen - ett kolli per person,

- kartor och nödvändig dokumentation.
 
Vi reserverar oss för tillgång på flygbiljetter till vald avgång.

Du kan boka din vandringspaket från Stockholm (Arlanda) eller från Köpenham (Kastrup) genom att välja tillägg i steg två i bokningsprocessen. Vi ordnar också flyg från Oslo, skicka oss gärna en förfrågan till info@exodusresor.se.

 

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Hemifrån till Estella
Flyg från Skandinavien och transfer till hotellet.

Dag 2 Estella till Los Arcos. Ca 20 km
Vi startar vår vandring upp mot klostret i Irache. Klostret finns belagt i skrift från år 958, men är med all sannolikhet betydligt äldre. Utvändigt är klostret stort som en stad. Vi fortsätter vandringen i det öppna landskapet och kommer till Los Arcos vid floden Odrón.

Dag 3 Los Arcos till Logroño. Ca 28 km
Färden går vidare i sydvästlig riktning och vi kommer till Torres del Rio. Uppe i byn finns den Heliga gravkyrkan från 1100-talet. Denna är byggd som en oktagon i romansk stil. Sedan närmar vi oss Viana. Ett antal medeltida byggnader här används än som privata bostäder. Nu är vi i det vinrika Rioja där Logroño är huvudstad. Staden når vi via bron över Ebro.

Dag 4 Logroño till Najára. Ca 25 km
Vi vandrar vidare till Navarrete, som är berömt bl.a. för sin vin-och svampindustri. Pilgrimsfärden går vidare rakt genom vinodlingarna. Här är landskapet flackt och har ganska få hållpunkter. Väl framkomna till Najára är franciskaner-klostret värt ett besök.

Dag 5 Najára till Santo Domingo de la Calzada. Ca 21 km
Efter en god natts sömn går vi västerut och har fortfarande vinrankor som våra följeslagare. Idag skall vi nå staden Santo Domingo de la Calzada vilken fått sitt namn till minne av eremiten Santo Domingo, som inte fick bli munk. Han blev då istället eremit och hjälpte pilgrimerna. På 1000- talet byggde han pilgrimsbron över floden Oja.

Dag 6 Santo Domingo de la Calzada till Belorado. Ca 22 km
Vi lämnar staden på den fjorton spann långa bron och lämnar snart Rioja och kommer in i Castilla y León (Gamla Kastilien på svenska) och har då också kommit in i landskapet Burgos. Här finns mest åkrar. Söder om leden kan vi se Viloria de la Rioja där Domingo de la Calzada föddes på 1000-talet. Kyrkan använder samma dopfunt som han döptes i. Nu längtar vi kanske till Belorado så vi får vila oss.

Dag 7 Belorado till San Juan de Ortega. Ca 21 km
Vandringen går idag till att börja med längs små byar. Efter byn Villafranca Montes de Oca börjar en brant stigning och vi kommer in i en tät ekskog. Så småningom kommer vi fram till klostret i San Juan de Otega.

Dag 8 San Juan de Ortega till Burgos. Ca 17 km
Vandringen börjar med en högslätt med buskar och tallar. Vi passerar berget Sierra Atapuerca där man funnit massor av mänskliga fossila ben som är mellan 127 000 och 1 miljon år gamla. Nu tar vi oss ner från bergen och kommer så småningom till den fantastiska gotiska katedralen i Burgos. Många andra sevärdheter finns här, men de viktigaste är nog Santa Maria-bågen och klostret.

Dag 9 Från Burgos och hem
Nu är det dags att återvända till Skandinavien. Transfer till flygplatsen och sen flyg till Skandinavien.