Pilgrimsvandring Spanien etapp 4 kort

Pilgrimsvandring på egen hand från Sarria till Santiago de Compostela

Pris per person
Pension/ Hostel          dubbelrum    6 450:-   enkelrumstillägg   1 450:-
Bäst möjliga hotell     dubbelrum    7 575:-   enkelrumstillägg   1 550:-

I priset ingår:
- logi i dubbelrum med du/wc på rummet,
- frukost,
- bagagetransport mellan hotellen - ett kolli per person,
- kartor och nödvändig dokumentation.

Boka till:
- Flyg och transfer paket  5 150:- SEK per person (flyg från Arlanda eller Kastrup till Spanien och transfer från flygplats till hotell i Sarria)
- halvpension 1 190:- SEK per person

Vi reserverar oss för tillgång på flygbiljetter till vald avgång.

Du kan boka din vandringspaket från Stockholm (Arlanda) eller från Köpenham (Kastrup) genom att välja tillägg i steg två i bokningsprocessen. Vi ordnar också flyg från Oslo, skicka oss gärna en förfrågan till info@exodusresor.se.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Pilgrimsvandring Sarria – Santiago de Compostela
 
Dag 1  Hemifrån till Sarria
Flyg från Skandinavien och transfer från flygplatsen.

Dag 2  Sarria till Portomarin. Ca 22 km
Vi går västerut. Så småningom går vandringsleden genom öppna landskap och vi kommer fram till Portomarin. Under 1950-talet dämde man upp floden här, vilket fick översvämningar som följd. För att undvika att S:t Nikolaikyrkan skulle bli förstörd, flyttade man den sten för sten.

Dag 3  Portmarin till Palas de Rey. Ca 24 km
Nu har vi ca 90 km kvar till vandringens mål, Santiago de Compostela. Landskapet består nu mest av åkrar floder och skog. Lägg märke till de speciella torkladorna längs vägen som kallas för los hórreos. De kommer att följa oss ända fram till målet.

Dag 4  Palas de Rey till Arzúa. Ca 28 km
Vi går genom jordbruksbygd och skogsområden. Skogen består bl.a. av eukalyptusträd och snart kommer också korkek och ask och längs stränderna finns gott om blommor.  Vi anländer till Arzúa som är mest känd för sin årliga ostfestival i mars.

Dag 5  Arzúa till Lavacolla. Ca 27 km
Nu blir det mycket eukalyptusskog med lite inslag av enstaka byggnader eller några byggnader i grupp. Vid Lavacolla finns en rondell till Santiagos flygplats. Här kan vi se en modern staty av en pilgrim.

Dag 6  Lavacolla till Santiago de Compostela. Ca 10 km
Nu har vi drygt 5 km till Monte do Gozo. Här kan man för första gången under vandringen se tornspirorna på katedralen i Santiago. Nu har vi alltså knappt 5 km kvar. Väl framme går vi in i katedralen och får se silverskrinet som är Sankt Jakobs grav. Katedralen i sig innehåller dessutom fantastiskt mycket annat som naturligtvis är mycket sevärt.  Ett tips är att försöka gå till pilgrimsmuséet innan man besöker själva katedralen. Här finns nämligen rik information om katedralen. Pilgrimsmässa hålls varje dag. Väl ute ur katedralen kan vi gå till pilgrimskontoret för att hämta ut beviset på att vi genomfört vandringen genom att visa upp pilgrimspasset med stämplar som visar att vi gått minst 100 km.

Dag 7  I Santiago
En hel dag till egen disposition i Santiago de Compostela.

Dag 8  Från Santiago de Compostela och hem
Efter frukost avslutas denna fantastiska pilgrimsvandring med transfer till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.