Pilgrimsvandring Spanien etapp 4 kort

Vägen till Santiago de Compostela eller Camino de Santiago de Compostela är den populäraste vandringsleden. Caminon är urspungligen ett nätverk av antika pilgrimsvägar som sträcker sig över hela Europa och som strålar samman i Santiago de Compostela. När man i dagligt tal nämner Camino de Santiago menar man oftast Camino Frances som sträcker sig från St. Jean Pied de Port till Santiago de Compostela. Vi har delat upp den 80 mil långa sträckan i fyra delar. De har lite olika längd, första sträckan är t.ex lite kortare vilket kan vara strategiskt för den som tänkt vandra alla etapperna. Vi har också en kortare variant av etapp 4 för den som vill nå målet i Santiago och få pilgrimsdiplomet. Det finns alltså stora valmöjligheter att vandra på sitt eget sätt.

Vi ordnar resan på datum som passar er. Skriv önskat avresedatum i bokningen och även om ni har möjlighet att åka några dagar tidigare eller senare. Flygpriserna är riktpriser som vi nästan alltid kan hålla. Vi reserverar oss för att tillgången till biljetter kan innebära ett annat pris.

Etapp 4 kort: Pilgrimsvandring på egen hand från Sarria till Santiago de Compostela
Pris utan flyg och transfer per person
Pension/ Hostel          dubbelrum    6 450:-   enkelrumstillägg   1 450:-
Mellanklasshotell       dubbelrum    7 575:-   enkelrumstillägg   1 550:-

Boka till:
- Flyg och transfer paket 5 395:- SEK per person
Avgång från Arlanda eller Kastrup samt transfer från och till flygplatsen i Spanien
Flygpriset är preliminärt och beror på tillgång till biljetter vid vald avgång.

I grundpriset ingår:
- logi i dubbelrum med du/wc på rummet,
- frukost,
- bagagetransport mellan hotellen - ett kolli per person
- kartor och nödvändig dokumentation.

Mot tillägg:
- Flyg och transfer enligt ovan.
Flyg bokas genom att välja tillägg i steg två i bokningsprocessen.

Vi ordnar också flyg från andra flygplatser. Notera önskemål i bokningen.

Bokning:
Boka genom att maila oss önskad avresedatum, samt namn och kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Dagsprogram

Pilgrimsvandring Sarria – Santiago de Compostela
 
Dag 1  Hemifrån till Sarria
Flyg från Skandinavien och transfer från flygplatsen.

Dag 2  Sarria till Portomarin. Ca 24 km
Vandringen går västerut. Så småningom går vandringsleden genom öppna landskap fram till Portomarin. Under 1950-talet dämde man upp floden här, vilket fick översvämningar som följd. För att undvika att S:t Nikolaikyrkan skulle bli förstörd, flyttade man den sten för sten.

Dag 3  Portomarin till Palas de Rey. Ca 24 km
Nu är det ca 90 km kvar till vandringens mål; Santiago de Compostela. Landskapet består nu mest av åkrar floder och skog. Lägg märke till de speciella torkladorna längs vägen som kallas för los hórreos. De kommer att finnas med fram till målet.

Dag 4  Palas de Rey till Arzúa. Ca 29 km
Vandringen går nu genom jordbruksbygd och skogsområden. Skogen består bl.a. av eukalyptusträd och snart kommer också korkek och ask och längs stränderna finns gott om blommor.  Dagens etappmål, Arzúa, är mest känd för sin årliga ostfestival i mars.

Dag 5  Arzúa till Lavacolla. Ca 29 km
Nu blir det mycket eukalyptusskog med lite inslag av enstaka byggnader eller några byggnader i grupp. Vid Lavacolla finns en rondell till Santiagos flygplats. Här kan man se en modern staty av en pilgrim.

Dag 6  Lavacolla till Santiago de Compostela. Ca 12 km
Nu är det drygt fem km till Monte do Gozo. Här kan man för första gången under vandringen se tornspirorna på katedralen i Santiago. Det är alltså knappt fem km kvar. Väl framme i katedralen och kan man se silverskrinet som är Sankt Jakobs grav. Katedralen i sig innehåller dessutom fantastiskt mycket annat som naturligtvis är mycket sevärt.  Ett tips är att försöka gå till pilgrimsmuséet innan man besöker själva katedralen. Här finns nämligen rik information om katedralen. Pilgrimsmässa hålls varje dag. Väl ute ur katedralen kan man gå till pilgrimskontoret för att hämta ut beviset på att vandringen är genomförd genom att visa upp pilgrimspasset med stämplar som visar att mangått minst 100 km.

Dag 7  I Santiago
En hel dag till egen disposition i Santiago de Compostela.

Dag 8  Från Santiago de Compostela och hem
Efter frukost avslutas denna fantastiska pilgrimsvandring med transfer till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.