Stralsund med Rügen 5-9/5

Den gamla svenskstaden Stralsund och Tysklands största ö Rügen är målet på en innehållsrik resa. Vi lär också känna en av Tysklands mest berömda landskapsmålare och möter den lutherska kyrkan i Stralsund.
Vi har skapat en resa med varierat innehåll. Vi bor på ett centralt beläget hotell vid Neuer Markt i Stralsunds medeltida centrum. Alla utflykter, besök och guidade turer ingår i resans pris och vi äter gemensam middag varje kväll. Vi vill också ge möjlighet att njuta av tiden i det medeltida Stralsund och att upptäcka staden på egen hand. Därför har vi ett program med lite lägre tempo och tid för egna besök i de smala gränderna eller de intressanta muséerna.

Tisdag 5 maj
Tidigt på morgonen utgår bussen från Jönköping med möjlighet för påstigning utmed E4 söderut. Via Danmark och färjan från Gedser till Rostock tar vi oss till delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Till kvällen når vi fram till Stralsund där vi ska bo centralt i gamla staden på Schweriner Hof.
Hotellet är beläget i den gamla medeltida stadskärnan i denna vackra Hansastad. Middag serveras på hotellet och det finns möjlighet att strosa lite i de medeltida gränderna.

Onsdag 6 maj
Stralsund har en mycket rik historia och har ett svenskt arv som fortfarande märks. Under förmiddagen vandrar vi tillsammans med en lokal svensktalande guide i den gamla stadskärnan för att lära känna stadens då och nu. Vi avslutar vandringen med ett besök i Marien Kirche där församlingens präst berättar för oss om kyrkans liv och verksamhet i den tidigare östtyska industristaden. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, museibesök och annat.
Till kvällen besöker vi bryggeriet Störtebeker för en förevisning av öltillverkningen med tillhörande provsmakning. Den här kvällen intar vi vår gemensamma middag i bryggeriets restaurang.

Torsdag 7 maj
Caspar David Friedrich var en av romantikens mest berömda landskapsmålare. Hans konst finns att bese i muséet i Greifswald som vi besöker idag. En svensktalande guide lotsar oss genom salarna och berättar om konstnären och hans verk. Det blir också tid att upptäcka Greifswald på egen hand innan vi åker tillbaka till Stralsund där eftermiddagen är fri för vidare utforskning av staden.
På kvällen blir det middag på hotellet.

Fredag 8 maj
Idag lämnar vi Stralsund efter frukost för att göra en heldags rundtur på Rügen, Tysklands största ö. Vår lokala guide tar oss med till vackra städer och byar, den egendomliga semesteranläggningen Prora som Hitler lät bygga, Binz, Sassnitz, den vackra norra kusten och mycket mer av det som Rügen kan erbjuda.
Till kvällen kommer vi tillbaka till vårt hotell i Stralsund där vi äter gemensam middag.

Lördag 9 maj
Idag lämnar vi Stralsund och beger oss hemåt. Färjan mellan Rostock och Gedser tar oss tillbaka till Danmark och därefter fortsätter bussen mot hemtrakterna. Under resan blir det tillfälle att smälta intrycken från resan och till kvällen är vi tillbaka i hemtrakterna igen.

Pris per person: 7 480:-
Enkelrumstillägg: 1.300:-

Reseledare:
Lars-Olle Svensson, Präst i Tranemo och med stor kärlek till Stralsund är vår reseledare på denna resa. Han delger av sina kunskaper, erfarenheter och tankar samt fungerar som kaplan på resan.
 

Status:
Fullt