Julmarknad i Schwerin 23-25 nov

Julmarknad i Schwerin

Ett trevligt avbrott i höstmörket är att åka på julmarknad i Tyskland. Många tyska städer har gemytliga och trevliga marknader i advents- och jultid. Vi har valt att åka till Schwerin som är en lite mindre stad i norra Tyskland. Staden har anor ända tillbaka till 500-talet. Den är vackert belägen i ett skogs- och sjölandskap i Mecklenburg-Vorpommern. För den som vill ut och resa och få ett litet avbrott kan en resa till julmarknaden passa bra. Vi åker mitt i veckan för att undvika rusningen på marknaden och färjorna. I bussen är minst 1/3 av platserna tomma för att få lite mer utrymme.

Tisdag 23 nov
Bussen går från Jönköping tidigt på morgonen. Vi åker söderut på E4 för att komma till Danmark via Öresundsbron. Fram på eftermiddagen når vi Puttgarden och tar färjan till Tyskland. Vi kommer fram till den vackra staden Schwerin och checkar in på vårt centralt belägna hotell där middag väntar.

Onsdag 24 nov
Idag blir det tid att besöka julmarknaden. Eftersom vi bor i närheten kan man dela upp besöket på marknaden och även passa på att köpa med sig julklappar till nära och kära. På kvällen samlas vi igen till gemensam middag. Schwerin har också mycket vackert att se på egen hand. Ett ståtligt slott bara 20 min promenad från vårt hotell. En vacker och mysig "gamla stan" med korsvirkeshus. Med mera.

Torsdag 25 nov
Hemresan påbörjas på morgonen. Vi stannar till vid Bordershopen i Rostock för att fylla på julförrådet med både dryck och choklad. På hemresan tar vi färjan till Gedser i Danmark innan vi fortsätter norrut till hemtrakten.

Chaufför och kaplan på resan är P-O Ängegärd, medarbetare på Exodus Resor och pastor.