Unga vuxna-resa med UngdomsOas till Israel 14-22/6 2019

VÄLKOMMEN MED TILL DET HELIGA LANDET!

Att vara i det heliga landet är en spännande resa för alla sinnen!

Den här resan arrangeras tillsammans med UngdomsOas och riktar sig till unga vuxna i åldrarna 18-32. Det är tillåtet att följa även om man befinner sig strax utanför det ålderspannet. Resan leds av Johannes Imberg och Johannes Börjesson - två präster med stor kunskap om de bibliska skrifterna, det heliga landet, rabbinsk bibeltolkning och en passion för att göra bibeltexterna levande.

SAGT AV TIDIGARE RESENÄRER

- ”Jag rekommenderar verkligen resan, den kommer beröra ditt liv!”
- ”TACK! Verkligen TACK FÖR ALLT!”
- ”Resan har gett mig otroligt mycket, har både stärkt min tro i hjärtat och i hjärnan. Resan blev mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på. TACK för all tid och allt jobb ni lagt ner!”
- ”Att besöka Israel är som att ha haft en kompis länge, och helt plötsligt får man komma hem till kompisen och se hur den har det hemma och titta i familjealbumet”
- ”Toppenbra upplägg och organisation! Jättebra undervisning!”
- ”Jag förstår inte hur vi kunnat få så mycket till det priset.”
- ”Superbra reseledare”
- “Den bästa resan jag gjort!”

DAGSPROGRAM

Dag 1, fre 14/6: Avresa med flyg från Göteborg kl. 11:00. Vi kan hjälpa till med enkel övernattning Göteborg om du inte bor där och vill komma dagen innan. Maila johannes@imberg.se i så fall. Vi landar i Tel Aviv under kvällen och beger oss till hotellet.

Dag 2, lör 15/6: Dagens inleds med ett besök på berget Karmel, vi njuter av en fantastisk utsikt och läser om vad som utspelade sig där. Därefter beger vi oss till Nasaret, orten där Jesus växte upp. Vi kommer bland annat att besöka Nazareth Village och får en konkret upplevelse av hur man levde på Jesus tid.

Dag 3, sön 16/6: Vi inleder dagen med att vara vid Genesarets strand och fira mässa vid Tabgha, där Jesus gjorde brödundret som mättade många tusen. Därefter vandrar vi och läser bergspredikan på det berg där Jesus själv uttalade orden för snart 2000 år sedan. Vi besöker också Kafernaum, byn som Jesus bodde i efter att han lämnat Nasaret. Dagen avslutas med paddling i Jordanfloden!

Dag 4, mån 17/6: Vi inleder vår fjärde dag i det heliga landet med att åka båt, ha bibelstudium och sjunga lovsång på Genesarets sjö. Därefter läser vi missionsbefallningen på Arbelklippan. Från denna plats har man en fascinerande utsikt och mycket talar för att det var härifrån Jesus sände ut sina lärjungar att gå ut och predika i världen. Därefter åker vi vidare för att njuta av bad i Sachne källor. Vi åker sedan till den plats där Jesus döptes - här kommer vi att tala om dopet och om livet i gemenskap med den helige Ande. Dagen avslutas med den spännande upplevelsen att sova i ett beduinläger i öknen.

Dag 5, tis 18/6: Efter en härlig natt i beduinlägret inleder vi dagen med mässa och kamelridning innan vi åker vidare mot Döda havet. Det är en oförglömlig upplevelse att ligga och flyta i det salta vattnet! Därefter åker vi vidare till Jeriko, där vi kollar på de arkeologiska kvarlämningarna av den gamla staden. Kvällen och natten spenderas på resort i Jeriko.

Dag 6, ons 19/6: Efter en skön sovmorgon fortsätter vår resa vidare upp till Jerusalem. Vi stannar till vid en utsiktsplats, ser ut över staden och beger oss därefter till Betlehem, där Jesus föddes. Vi besöker födelsekyrkan och firar mässa på herdarnas äng.

Dag 7, tors 20/6: Vi inleder dagen med att vara på Olivberget och vandrar sedan till Getsemane trädgård där vi firar mässa. Vi besöker sedan Davids stad och vandrar genom Hiskias tunnel. Efter lunch besöker vi den övre salen där Jesus instiftade nattvarden vid den sista måltiden och där den Helige Ande föll på pingstdagen.

Dag 8, fre 21/6: Tidig morgon vandrar vi Jesus lidandeväg fram till korset, Via Dolorosa. Under vägen passerar vi St Anna och Betesda dammarna. Vandringen avslutas i Uppståndelsekyrkan, som är byggd på den plats där traditionen säger att Jesus korsfästes, begravdes och uppstod. Under eftermiddagen är det shopping i basarerna. Vi äter middag i gamla stan och avslutar resan med att be vid Västra muren tillsammans med de hundratals judar som samlas för bön inför sabbaten innan vi beger oss till flygplatsen.

Dag 9, lör 22/6: Lördag förmiddag kl. 10:05  är vi tillbaka i Sverige - efter en natt på flyg och flygplatser - men också efter en livsförvandlande vecka i Israel med härliga vänner, inspirerande undervisning och erfarenheter av att vara på samma platser som Jesus var på.

 

PRIS: 14990:- (flyg från Göteborg, hör av dig till Exodus om du önskar att flyga från annan ort).
- I samband med anmälan betalar du 1000kr i anmälningsavgift. Resterande 13990kr betalas senast en månad före avresa.
- Begränsat antal platser.

FRÅGOR?
- Kontakta Exodus för frågor som har att göra med anmälan, flyg och betalning.
- Kontakta reseledare Johannes Imberg (0738-520463, johannes@imberg.se) för övriga frågor om resans program.
Mer information finns också här: www.ungdomsoas.se/israel

Allt detta ingår: Reguljärflyg Göteborg till Tel Aviv, logi i trebäddsrum, halvpension (hotellfrukost och middag), utflykter, entréer och sightseeing enl. program.
Om dubbelrum önskas under resan istället för trebäddsrum, tillägg på 300:-
I priset ingår inte: lunch, dricks 8 USD/dag, dryck, försäkring och avbeställningsskydd.

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

Status:
Fullt