Unga vuxna-resa med UngdomsOas till Israel 9-17 juni 2018

VÄLKOMMEN MED TILL DET HELIGA LANDET!
Att vara i det heliga landet är en spännande resa för alla sinnen!
Den här resan arrangeras tillsammans med UngdomsOas och riktar sig till unga vuxna i åldrarna 18-32. Det är tillåtet att följa även om man befinner sig strax ovan eller under det ålderspannet.

Resan leds av Johannes Imberg och Johannes Börjesson - två unga präster med stor kunskap om de bibliska skrifterna, det heliga landet, rabbinsk bibeltolkning och en passion för att göra bibeltexterna levande.

SAGT AV TIDIGARE RESENÄRER
- ”Jag rekommenderar verkligen resan, den kommer beröra ditt liv!”
- ”TACK! Verkligen TACK FÖR ALLT!”
- ”Resan har gett mig otroligt mycket, har både stärkt min tro i hjärtat och i hjärnan. Resan blev mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på. TACK för all tid och allt jobb ni lagt ner!”
- ”Att besöka Israel är som att ha haft en kompis länge, och helt plötsligt får man komma hem till kompisen och se hur den har det hemma och titta i familjealbumet”
- ”Toppenbra upplägg och organisation! Jättebra undervisning!”
- ”Jag förstår inte hur vi kunnat få så mycket till det priset.”
- ”Superbra reseledare”
- “Det är den bästa resa jag gjort!”

DAGSPROGRAM
Dag 1, lör 9/6: Avresa med flyg från Stockholm och Göteborg beroende på vad som passar dig bäst. Vi kan hjälpa till med enkel övernattning i Sthlm/Gbg om du vill komma dagen innan och inte bor där. Maila johannes@imberg.se i så fall. Vi landar i Tel Aviv under kvällen och beger oss till hotellet.

Dag 2, sön 10/6: Dagens inleds med ett besök på berget Karmel, vi njuter av en fantastisk utsikt och läser om vad som utspelade sig där. Därefter beger vi oss till Nasaret, orten där Jesus växte upp. Vi kommer bland annat att besöka Nazareth Village och får en konkret upplevelse av hur man levde på Jesus tid.

Dag 3, mån 11/6: Vi inleder dagen med att vara vid Genesarets strand och fira mässa vid Tabgha, där Jesus gjorde brödundret som mättade många tusen. Därefter vandrar vi och läser bergspredikan på det berg där Jesus själv uttalade orden för snart 2000 år sedan. Vi besöker också Kafernaum, byn som Jesus bodde i efter att han lämnat Nasaret. Dagen avslutas med paddling i Jordanfloden!

Dag 4, tis 12/6: Vi inleder vår tredje dag i det heliga landet med att åka båt, ha bibelstudium och sjunga lovsång på Genesarets sjö. Därefter läser vi missionsbefallningen på Arbelklippan. Från denna plats har man en fascinerande utsikt och mycket talar för att det var härifrån Jesus sände ut sina lärjungar att gå ut och predika i världen. Därefter åker vi vidare för att njuta av bad i Sachne källor. Vi åker sedan till den plats där Jesus döptes - här kommer vi att tala om dopet och om livet i gemenskap med den helige Ande. Dagen avslutas med den spännande upplevelsen att sova i ett beduinläger i öknen.

Dag 5, ons 13/6: Efter en härlig natt i beduinlägret inleder vi dagen med kamelridning innan vi åker vidare mot Döda havet. Det är en oförglömlig upplevelse att ligga och flyta i det salta vattnet! Här har vi en lugn dag och tid för reflektion kring allt vi varit med om hittills under resan.

Dag 6, tors 14/6: Efter en skön sovmorgon fortsätter vår resa vidare upp till Jerusalem. Vi stannar till vid Olivberget, ser ut över staden och beger oss därefter till Betlehem, där Jesus föddes. Vi besöker födelsekyrkan och firar mässa på herdarnas äng.

Dag 7, fre 15/6: Vi inleder dagen med att vara på Olivberget och vandrar sedan till Getsemane trädgård där vi firar mässa. Vi besöker sedan Davids stad och vandrar genom Hiskias tunnel. Efter lunch besöker vi den övre salen, och avslutar eftermiddagen med att be vid Västra muren tillsammans med de hundratals judar som samlas för bön inför sabbaten.

Dag 8, lör 16/6: Tidig morgon vandrar vi Jesus lidandeväg fram till korset, Via Dolorosa. Under vägen passerar vi St Anna och Betesda dammarna. Vandringen avslutas i Uppståndelsekyrkan, som är byggd på den plats där traditionen säger att Jesus korsfästes, begravdes och uppstod. Under eftermiddagen är det shopping i basarerna. Vi avslutar dagen med en middag och glass på stan innan vi beger oss mot flygplatsen.

Dag 9, sön 17/6: Söndag förmiddag är vi tillbaka i Sverige - efter en natt på flyg och flygplatser - men också efter en livsförvandlande vecka i Israel med härliga vänner, inspirerande undervisning och erfarenheter av att vara på samma platser som Jesus var på.

PRIS: 13990:- (flyg från Göteborg) + 1000kr om man flyger från Stockholm.
- I samband med anmälan betalar du 1000kr i anmälningsavgift. Resterande 12990kr betalas senast en månad före avresa (+1000kr om man flyger från Sthlm).
- Begränsat antal platser.

FRÅGOR?
- Kontakta Exodus för frågor som har att göra med anmälan, flyg och betalning.
- Kontakta reseledare Johannes Imberg (0738-520463, johannes@imberg.se) för övriga frågor om resans program.

Mer information finns också här: www.ungdomsoas.se/israel

Allt detta ingår: Reguljärflyg Göteborg/Stockholm till Tel Aviv, logi i trebäddsrum, halvpension (hotellfrukost och middag), utflykter, entréer och sightseeing enl. program.
Om dubbelrum önskas under resan istället för trebäddsrum, tillägg på 250:-
I priset ingår inte: lunch, dricks 7 USD/dag, dryck, försäkring och avbeställningsskydd.

 

Status:
Fullt