Pilgrimsvandring Caminon med Berth Löndahl, 29/4-6/5 2019

Detta är resan för dig som vill pilgrimsvandra med ledare och kaplan. Från Sarria till Santiago de Compostela gör vi en vandring längs Caminon. Välj om du vill göra dagens vandring med gruppen och ledaren eller om du vill vandra vissa bitar i ensamhet. På kvällen blir det gemensam middag.


29/4 Hemifrån till Sarria
Flyg från Kastrup och transfer från flygplatsen till hotellet i Sarria. Middag på hotell.

30/4 Sarria till Portomarin
Vi går västerut. Så småningom går vandringsleden genom öppna landskap och vi kommer fram till Portomarin. Under 1950-talet dämde man upp floden här, vilket fick översvämningar som följd. För att undvika att S:t Nikolaikyrkan skulle bli förstörd, flyttade man den sten för sten. Middag på hotell. (ca 22 km)

1/5 Portomarin till Palas de Rey
Landskapet består nu mest av åkrar floder och skog. Lägg märke till de speciella torkladorna längs vägen som kallas för los hórreos. De kommer att följa oss ända fram till målet. Middag på hotell. (ca 24 km)

2/5 Palas de Rey till Arzúa
Vi går genom jordbruksbygd och skogsområden. Skogen består bl.a. av eukalyptusträd och snart kommer också korkek och ask och längs stränderna finns gott om blommor. Vi anländer till Arzúa och får middag på hotell. (ca 28 km)

3/5 Arzúa till Lavacolla
Nu blir det mycket eukalyptusskog med lite inslag av enstaka byggnader eller några byggnader i grupp. Vid Lavacolla finns en rondell till Santiagos flygplats. Här kan vi se en modern staty av en pilgrim. Middag på hotell. (ca 27 km)

4/5 Lavacolla till Santiago de Compostela
Nu har vi drygt 5 km till Monte do Gozo. Här kan man för första gången under vandringen se tornspirorna på katedralen i Santiago. Väl framme går vi in i katedralen och får se silverskrinet som är Sankt Jakobs grav. Katedralen i sig innehåller dessutom fantastiskt mycket annat som naturligtvis är mycket sevärt. Ett tips är att försöka gå till pilgrimsmuséet innan man besöker själva katedralen. Här finns nämligen rik information om katedralen. Pilgrimsmässa hålls varje dag. Väl ute ur katedralen kan vi gå till pilgrimskontoret för att hämta ut beviset på att vi genomfört vandringen genom att visa upp pilgrimspasset med stämplar som visar att vi gått minst 100 km.
Middag på hotell. (ca 10 km)

5/5 Fri dag i Santiago
En hel dag till egen disposition i Santiago de Compostela. Middag på hotell.

6/5 Hemresa
Idag avslutas denna fantastiska pilgrimsvandring med transfer till flygplatsen för resa hem till Skandinavien.

Reseledare och kaplan:
Berth Löndahl, Kyrkoherde

Allt detta ingår: Flyg, busstransfer i Spanien flygplats-hotel T/R,
logi i dubbelrum med frukost och middag, transport av bagage mellan hotellen, resemoms.
Enkelrumstillägg 1 970:- Priset gäller vid minst 15 deltagare.

Status:
Fullt