Vandring i Rom med Anders Sjöberg 5-9/9

En resa till Rom där vi mestadels tar oss fram till fots när Anders Sjöberg visar oss stadens skönhet. Vi bor på ett centralt och bra klosterhotell.

5/9
Vi möts vid ankomsten och har transfer till vårt centrala hotell Casa San Francesca Romana som ligger väldigt vackert nära Tibern. Gemensam middag på hotellet och därefter blir det kvällssamling.

6/9
Frukost och därefter morgonbibelstudium. Dagens vandring startar med att vi ser och lär känna några av Roms fantastiska torg – Piazza Navone, Campo di fiore och Piazza Farnese. Vid framkomst till Palatinen fördjupar vi oss i Roms tidiga historia. Sedan vandrar vi runt för att bl.a. se på Kejsar Augustus och hans hustrus Livias hus, de faranesiska trädgårdarna och Titus triumfbåge m.m. Efter lunch vandrar vi över till Colosseum och får uppleva detta fantastiska byggnadsverk. Vi vandrar till Birgittasystrarna på Piazza Farnese. Där får vi en presentation/guidning om Heliga Birgitta och hennes våning i Rom där hon bodde sina sista 19 år. I systrarnas kapell finns även Heliga Elisabeth Hesselblad begravd. Vi äter kvällsmat hos Birgittasystrarna innan vi återvänder till vår boende.

7/9
Efter frukost tar vi oss till S:t Peterskyrkan och Vatikanen. Där träffar vi vår guide som visar oss de världsberömda salarna t ex Sixtinska kapellet och guidar oss runt i Vatikanen under förmiddagen. Vi tar oss sedan till Spanska trappan och fortsätter mot Fontana di Trevi. Vidare sedan till Domus Fraterna franciskansystrarna som är kända för sin matlagning. Tillbaka till hotellet via Piazza Navone.

8/9
Frukost och därefter samling med samtal samt ett kort bibelstudium. Vi vandrar till Panteon med sin berömda kupol, ett tempel med historia som går tillbaka till 27 f.Kr. Vi går bland annat förbi Trajanus kolonn, Emanuel Vittori monumentet, Laterankyrkan, Scala Santa och avslutar med Maria Maggiore-kyrkan. Egen lunch och sedan blir det fri tid för egna upplevelser. På kvällen äter vi en avslutande middag tillsammans på klosterhotellet.

9/9
Efter frukost blir det transfer till flygplatsen och vi lämnar Rom med många upplevelser och mycket ny kunskap i bagaget.


Reseledare: Anders Sjöberg

Pris: 11 850:-     Enkelrumstillägg: 1 350:-

Allt detta ingår: Flyg från Stockholm eller Köpenhamn – Rom T/R, logi i dubbelrum med frukost, 4 middagar, entréer och transfers enligt program, lokala guider, svensk reseledare, resemoms.

Pris från:
11 850:-
Dagar:5
Flyg från Stockholm eller Köpenhamn – Rom T/R, logi i dubbelrum med frukost, 4 middagar, entréer och transfers enligt program, lokala guider, svensk reseledare, resemoms.
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9Flyg från ArlandaVandring i Rom med Anders SjöbergMer än 811 850:-Boka
5/9Flyg från KöpenhamnVandring i Rom med Anders SjöbergMer än 811 850:-Boka