Berlin

Berlin är den livfulla och aktiva storstaden som också är oerhört rik på histora och kultur. De två senaste århundradenas europeiska historia finns här samlat i en och samma stad.

Ett besök i Berlin lämnar alltid intryck. De stora parkerna, breda gatorna, minnesmärkena, byggnaderna, muséerna - det finns så oerhört mycket att se.

Under ett besök i Berlin brukar ofta ingå en guidad rundtur i buss med svensktalande lokalguide. Då får vi se de mest kända platserna och får även en inblick i hur det var när Berlin var en delad stad. För den intresserade kan man sedan komplettera med olika typer av muséer, inte minst de som handlar om kriget, delningen i öst och väst och om kommunisttiden. För den som vill shoppa finns rika möjligheter och ett besök på de anrika varuhuset KaDeWe kan rekommenderas.

En omtumlande erfarenhet kan vara ett besök på koncentrationslägret Sachsenhausen i Oranienburg strax norr om Berlin. För den som är intresserad av kyrkans roll och funktion i en totalitär tid kan ett besök på Bonhoeffer Haus för att lära känna teologen Dietrich Bonhoeffer, vilken var aktiv i motståndsrörelsen, vara intressant.

Berlin har något för alla, inte minst konfirmander och ungdomsgrupper som vill ha material för reflektion och arbete.

Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå