Lutherresor

Varför är det så vanligt att man i Sverige har en dyster, tråkig och tung bild av Luther? Så är det inte i andra länder. En Lutherresa är en verkligt kulturell resa med många olika ingredienser. Vi lotsas genom Luthers liv och vi besöker många platser med anknytning till Luther. En Lutherresa lyfter fram en rikare bild av människan Martin Luther, hans liv och hans betydelse i kyrkans historia. I och med att vi lär känna människan Martin Luther kommer vi också att få större förståelse för våra egna liv, dess glädjeämnen, bekymmer och behov av nåd.
På resan möte vi också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom de vackra bundesländerna Sachsen Anhalt och Thüringen, där vi besöker trevliga och intressanta tyska städer.

Välkommen till en intressant och lärorik resa.

Vi har några resor med tema Luther i vår katalog. Men vi hjälper också många församlingar som vill göra en egen Lutherresa. Ibland vänder man sig till hela församlingen/pastoratet, ibland är det medarbetarna som reser tillsammans.
Vi hjälper er gärna att arrangera er församlingsresa. Skicka förfrågan till info(a)exodusresor.se

        

Luther och Bach, 18-22 aug

En resa till och tillsammans med Johann Sebastian Bach och Martin Luther – en teologisk musiker och en musikalisk teolog. De levde och verkade i samma del av Tyskland och kom med sina idéer att påverka kyrkans tänkande o...Läs mer5 dagarfrån 9 290:-