Skip to main content

Lutherresor

Varför är det så vanligt att man i Sverige har en dyster, tråkig och tung bild av Luther? Så är det inte i andra länder. En Lutherresa är en verkligt kulturell resa med många olika ingredienser. Vi lotsas genom Luthers liv och vi besöker många platser med anknytning till Luther. En Lutherresa lyfter fram en rikare bild av människan Martin Luther, hans liv och hans betydelse i kyrkans historia. I och med att vi lär känna människan Martin Luther kommer vi också att få större förståelse för våra egna liv, dess glädjeämnen, bekymmer och behov av nåd.
På resan möte vi också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom de vackra bundesländerna Sachsen Anhalt och Thüringen, där vi besöker trevliga och intressanta tyska städer.

Välkommen till en intressant och lärorik resa.

Vi har några resor med tema Luther i vår katalog. Men vi hjälper också många församlingar som vill göra en egen Lutherresa. Ibland vänder man sig till hela församlingen/pastoratet, ibland är det medarbetarna som reser tillsammans.
Vi hjälper er gärna att arrangera er församlingsresa. Skicka förfrågan till info(a)exodusresor.se

        

Fritextsökning
Luther och Bach, 22-26 aug

Luther och Bach, 22-26 aug

En resa till och tillsammans med Johann Sebastian Bach och Martin Luther – en teologisk musiker och en musikalisk teolog. De levde och verkade i samma del av Tyskland och kom med sina idéer att påverka kyrkans tänkande och dess musik på ett sätt som är tydligt för oss än idag. En kulturell resa med...

5 dagar från 9 690:- Läs mer
Lutherresa med reformationsdagen i Wittenberg 28/10-1/11

Lutherresa med reformationsdagen i Wittenberg 28/10-1/11

Välkommen med på Lutherresa 2024, då vi också deltar i reformationsdagsfirandet den 31 oktober i Wittenberg. På resan lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen oc...

5 dagar från 7 990:- Läs mer
Resekalender
25/6Camino de Santiago, Tuí - Santiago på egen handfrån 6 850:-
22/8Luther och Bach, en temaresa 22 augfrån 9 690:-
3/10Armenien med avresa från Köpenhamnfrån 18 850:-
3/10Armenien med avresa från Helsingforsfrån 18 850:-
3/10- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin och Dietrich Bonhoefferfrån 10 290:-
Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå