Skip to main content

Patrick Lind

Patrick är sedan 2009 kyrkoherde i Fjärås-Förlanda församling i Norra Halland. Tjänsten innan var som studentpräst i Uppsala och föreståndare för S:t Ansgars studentkyrka. Den heliga Birgitta har funnits med i Patricks liv sedan studieåren i Uppsala. Detta har bla lett till ett flertal resor till den eviga staden Rom både som resenär och som kaplan.

Rom är verkligen historia på så många sätt. Men för mig som kaplan på en resa är det den levande historien som är intressant. Den kristna kyrkan har funnits i staden sedan apostlarna och hit har kristna i alla tider tagit sig på pilgrimsfärd. Som tex den heliga Birgitta. Att vandra i Rom är att bokstavligt talat att gå i historien. Men en levande historia som än i dag fyller de heliga platserna med pilgrimer. För mig är det naturligt att binda samman det vi ser med andakter och mässa så som pilgrimer i alla tider gjort.

Sedan 2023 är Patrick kaplan för Societas Sanctæ Birgittæ, SSB.

Fritextsökning

Rom - den eviga staden, 9-15 nov

7 dagar från 19 160:-
Rom - den eviga staden, 9-15 nov

En mycket innehållsrik och gedigen pilgrimsresa till den eviga staden. Vi lägger fokus på att Rom är en stad som befunnit sig i kristenhetens historia ända sedan aposteln Petrus tid. Den stora Peterskyrkan är uppförd över den plats där det är mycket troligt att Petrus blev begravd. Vår guide, Solveig, är Vatikanens enda svensktalande guide och kan därmed ta oss med till Vatikanens trädgårdar och Castel Gandolfo, påvens sommarresidens. Vi kommer, tillsammans med henne även att vandra genom det hi...Läs mer

Kontakta oss
Adress:
Exodus Resor
Vasagatan 27
SE-573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • King Tours
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå