Skip to main content

Israel Golden Age - rundresa i lägre tempo med Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant

Israel - rundresa i lägre tempo med Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant

Vi väljer direktflyg för bekvämlighetens skull trots att det blir lite dyrare. Vi har också valt bekväma hotell och byter bara hotell en gång under vistelsen i Israel. Allt för att göra resan så bekväm som möjligt trots att det blir lite dyrare. Men vi tror att deltagarna på denna resa uppskattar bekvämligheten.

Vi har valt att göra en rundresa i Israel där det finns mer tid att smälta intrycken. Dessutom är hotell och besöksmål utvalda så att det är lätt att gå och med bara kortare sträckor till fots. Programmet är lite lugnare men vi hinner ändå att se och uppleva väldigt mycket av det heliga landet. Vi har valt bekväma och trevliga hotell som är lättillgängliga för alla. Läs mer om hotellen nedan.

Våra ciceroner är Anders Sjöberg och Irén Kärrbrant. De har lett otaliga resor till det heliga landet och bidrar var och en med sina specialkunskaper. Irén är licensierad guide med stort intresse för biblisk historia. Anders är teolog och har en väldokumenterad förmåga att låta Bibelns texter och den bibliska historien berika resan. 

Reseledare och kaplan: Anders Sjöberg – Israelkännare, teolog, föreläsare m.m.

Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med specialintresse i arkeologi och Israels nutida historia och med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper.

Fritextsökning

Hotell

På denna resa vill vi att det ska vara bekvämt och behagligt på alla sätt. Våra hotell är utvalda så att man ska kunna få tid för reflektion och återhämtning i en angemän miljö.
Vi har bara två hotell på resan; ett i Galiléen och ett i Jerusalem. Båda har god standard. Bussen kan köra nära och det är inga nämnvärda nivåskillnader till entrén. Gå gärna in på deras respektive hemsida för att få en uppfattning om både läget och rummen. Båda hotellen är naturskönt belägna och har pool och spa, vilket säkerligen också kan uppskattas.

17-21 sept – Royal Plaza Tiberias
https://eng.royalplaza.co.il/

21-24 sept– Yehud Hotel Jerusalem
https://www.en.byh.co.il/html5/sbs.py?_id=10683&did=8961&G=10685

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Resdag

  Avresa från Arlanda och Kastrup. I höst har vi valt direktflyg för att slippa olägenheterna med att byta. I Tel Aviv väntar bussen och vi kör genom Galileen till Tiberias där vi ska bo i 4 nätter.

 • Dag 2

  Dagen börjar med en båttur på Genesarets sjö. Därifrån är det en kort bussresa till Saligprisningarnas berg som ligger naturskönt med utsikt över sjön. Där tar vi en stund att läsa och reflektera över Jesu undervisning i bergspredikan. Frampå eftermiddagen besöker vi Kafarnaum den by Jesus valde att leva i under sina år vid Genesaret. Vi återvänder därefter till vårt hotell.

 • Dag 3

  En kort busstur från hotellet har nyligen Migdal, det nytestamentliga Magdala, börjat grävas ut och är öppet för allmänheten. Det är en mycket fascinerande plats med historiska lämningar från Jesu tid. Sedan kör vi upp till övre Galileen och besöker staden Safed, landets högst belägna stad, där går vi genom konstnärskvarteren fram till en av landets äldsta synagogor och får lära oss mer om både judendomen och den gammaltestamentliga bakgrunden till Nya Testamentet. Bussen kör oss sedan tillbaka till hotellet för middag och gemenskap.

 • Dag 4

  Färden går upp i Golanhöjderna till den moderna staden Katzrin. Där finns det antika Katzrin, en by som byggts upp för en autentisk upplevelse av hur människor levde på Jesu tid. Färden fortsätter till "Tårarnas dal" en slätt med utsiktspunkt över Syrien. Vi avslutar dagen i Caesarea Philippi där i närheten befann sig Jesus och lärjungarna vid Petrus bekännelse. Vi återvänder till vårt hotell för en sista kväll tillsammans i Galiléen.

 • Dag 5

  Idag lämnar vi Galileen och kör genom Jordandalen mot platsen i Jordanfloden där Johannes döparen ropade: -" Gör bättring och låt döpa er". I närheten ligger staden Jeriko där Sackeus blev sedd av Jesus och där tar vi hissen upp till en utsiktsplats över Jeriko som är världens äldsta, fortfarande bebodda stad. Sedan kör vi till Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades för mer än 70 år sedan. Vi hinner även med ett dopp i Döda Havet, världens mest salthaltiga vatten. Fram på eftermiddagen kör vi upp till den eviga staden och till vårt hotell i Jerusalem Här bor vi resterande 3 nätter.

 • Dag 6

  Dagen börjar med en utsiktspunkt över Jerusalem från syd, där det är lätt att förstå stadens typografi och historiska utveckling. Vi besöker sedan Yad Vashem, förintelsens museum. Ett besök här är ett "måste" och det kommer att ge starka intryck. Vi besöker också Västra Muren, den del av templet som idag är judarnas heliga plats med en ständigt pågående bön.

 • Dag 7

  Vi kör ca 5 km syd om Jerusalem till Betlehem, staden där både kung David och Jesus föddes. Där besöker vi bl.a. Herdarnas Äng. Tillbaka i Jerusalem åker vi sedan till Israels museum för att se den verklighetstrogna modellen över Jerusalem för två tusen år sedan. Vi avslutar sedan dagen med att besöka Trädgårdsgraven, en oas mitt i staden där man kan förstå hur det kan ha sett ut där Jesus korsfästes.

 • Dag 8: Hemresedag

  Avresa på morgonen från Jerusalem till Ben Gurions flygplats och hemresa.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • King Tours
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå